Črna kronika

20-letni Domen izginil v Mariboru

Maribor, 25. 02. 2016 13.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svojci pogrešajo 20-letnega Domna Simoniča iz Vojnika pri Celju. Nazadnje so ga videli v torek ponoči pred gostinskim lokalom Štuk v Mariboru, kjer se je pogovarjal z neznanci. Domen je visoke in suhe postave. Oblečen je bil v rjavo usnjeno jakno, temne hlače in rjave čevlje.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: 20-letnik izginil
    04:14
    Iz SVETA: 20-letnik izginil
  • Iz 24UR: Pogrešani Mariborčan
    01:47
    Iz 24UR: Pogrešani Mariborčan
  • Iz 24UR ZVEČER: Pogrešenega Domna še niso našli
    01:48
    Iz 24UR ZVEČER: Pogrešenega Domna še niso našli
  • Iz 24UR ZVEČER: Iskalna akcija
    01:38
    Iz 24UR ZVEČER: Iskalna akcija
  • Iz 24UR ZVEČER: Gre za sum kaznivega dejanja?
    04:30
    Iz 24UR ZVEČER: Gre za sum kaznivega dejanja?
Domen Simonič
Domen Simonič FOTO: Facebook

V Mariboru poteka iskalna akcija. Iščejo 20-letnega Domna Simoniča iz Vojnika. Nazadnje so ga videli v noči s torka na sredo okoli ene ure zjutraj pred gostinskim lokalom Štuk v Mariboru. S prijatelji so se oddaljili, kasneje pa ga niso več našli, njegov telefon pa je bil izklopljen.

Domen je visok 184 centimetrov in je suhe postave. Ima podolgovat obraz, svetlo polt, modre oči, lase ima ob straneh pristrižene, zgoraj daljše in počesane na prečko. Ko so ga nazadnje videli, je bil oblečen v rjavo usnjeno jakno, temno modre hlače in rjave čevlje.

Svojci Domna, ki je bil v Sloveniji na obisku, saj sicer študira v Veliki Britaniji, so se že obrnili na mariborsko policijsko postajo. 

Pred vhodom v lokal se je pogovarjal z neznanci, nato pa ga več niso videli 

Policija je takoj začela z zbiranjem obvestil. Mariborski policisti so pojasnili, da je Domen v torek 23. 2. 2016 okoli 10.00 ure z letalom prispel na letališče Brnik, od koder je odšel v Celje. Istega dne ga je prijateljica povabila na koncert v Maribor, kamor se je tudi odpravil in tja prispel okrog 21. ure.

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem policija prosi, da to sporočijo na najbližjo policijsko enoto ali na telefonski številki 113 oziroma anonimno številko 080 1200.

V Mariboru sta se najprej sestala in odšla na obisk do znancev, nato pa so skupajo okoli polnoči odšli do lokala Štuk. "Tam je Simonič ostal pred lokalom Štuk, v bližini pekarne Mlinar, kjer se je pogovarjal z neznanci. Zaradi tega mu je prijateljica izročila vstopnico za koncert in dejala, da naj pride za njo, kar je tudi potrdil. Prijateljica je okoli 0.30 odšla iz lokala iskat Simoniča, vendar ga več ni našla. Pričela ga je klicati na njegovo telefonsko številko, vendar se na klice nihče ni odzval. Njegov mobilni aparat je bil nazadnje dosegljiv okrog 1. ure, kasneje pa je bila telefonska številka nedosegljiva," so pojasnili na PU Maribor.

Pri iskanju pogrešanega sodelujejo policisti in kriminalisti, ki zbirajo obvestila, preverjajo informacije in pregledujejo določeno območje.

Policija ob tem opozarja, da nekateri mediji in ljudje na družbenih omrežjih objavljajo različne vsebine v povezavi s pogrešanimi. "Obveščamo vas, da z našim delom nismo potrdili oziroma ugotovili povezanosti med posameznimi primeri pogrešanih oseb, ki so bile v preteklih primerih prav tako zaznane na opisanem območju v Mariboru," so poudarili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3