Črna kronika

Poskus umora: 21-letnik čelno trčil v svoje nekdanje dekle

Slovenske gorice, 23. 11. 2012 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

21-letnik je peljal iz Trnovske vasi proti Lenartu. Prehitel je avto, v katerem je bila njegova nekdanja partnerica, obrnil in čelno trčil v njeno vozilo. Nato je pobegnil s kraja nesreče. Policisti so ugotovili, da ji je v preteklosti že grozil in jo zalezoval. Zaradi suma poskusa umora ga bodo ovadili.

V četrtek ob 13.25 je OKC PU Maribor prejel obvestilo o prometni nesreči na cesti Trnovska vas–Lenart v Slovenskih goricah.

Prometna nesreča
Prometna nesreča FOTO: Jani Dolinšek

Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da je 21-letnik vozil osebni avtomobil volkswagen passat iz Trnovske vasi proti Lenartu. V Bišu je prehitel 20-letno voznico avtomobila volkswagen golf, sicer nekdanjo zakonsko partnerico. V bližini Spodnje Senarske je obrnil svoj avto in se odpeljal nazaj proti Trnovski vasi. Zunaj naselja Gočova je ob koncu blagega desnega preglednega ovinka zapeljal na nasprotni vozni pas in s sprednjim levim delom vozila trčil v nasproti vozeči avto. Po trčenju je obe vozili odbilo z vozišča. Moški je zbežal s kraja nesreče, ne da bi nudil pomoč poškodovanima v drugem vozilu. Čez čas, ko so na kraj dogodka že prišli policisti, se je vrnil.

V prometni nesreči sta bili voznica in njena 40-letna sopotnica lažje telesno poškodovani in so ju z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da je 21-letnik ženski letos že grozil in jo zalezoval. Pridržali so ga, zaradi suma poskusa storitve kaznivega dejanja umor pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.