Črna kronika

22-letnik, ki so ga našli v vodnjaku, je bil štirikrat ustreljen v hrbet

Ljubljana, 09. 06. 2014 12.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

24-letnik iz Novega mesta je osumljen, da je zahrbtno štirikrat ustrelil fanta, kateremu je bil dolžan okoli 3.000 evrov. Ustrelil naj bi ga v gozdu, nato pa naj bi truplo zavil v pripravljeno folijo in ga odpeljal do kamnitega vodnjaka ob zidanici.

Revolver
Revolver FOTO: Thinkstock

Policisti so danes razkrili podrobnosti primera umora 22-letnega mladeniča iz Dolenjske. Kot so dejali, sta ga 26. februarja leta 2012 njegova starša na policiji v Dolenjskih toplicah prijavila kot pogrešanega. Policiji sta povedala, da se njegov avtomobil nahaja na parkirišču trgovskega centra v Novem mestu.

Kot so pojasnili policisti, so v avtomobilu našli več njegovih predmetov in dokumente, a stanje v avtomobilu ni kazalo na kaznivo dejanje. Opravili so številne iskalne akcije in poizvedovanja, a ga niso našli. Opravili so pogovore s sorodniki, znanci, sodelavci in ostalimi, nakar so pridobili tudi izpiske telefonskega prometa. Po vseh zbranih podatkih je bil sum, da bi bil lahko umorjen, utemeljen.

Prelomni trenutek se je zgodil v drugi polovici letošnjega maja, ko so policisti dobili podatke, na podlagi katerih so se 3. junija odpravili na območje Suhorja. Tam so poleg zidanice v kamnitem vodnjaku našli truplo pogrešanega. Kot pravijo, so dan kasneje aretirali 24-letnega Novomeščana in zanj odredili 48-urno pridržanje.

22-letnika ustrelil v gozdu

Ugotovitve kažejo, da je bil umor načrtovan. Kot pravijo policisti, naj bi 25. februarja 2012 ponoči v gozdu med naseljema Birčna vas in Veliki Podljuben osumljeni žrtev štirikrat ustrelil v hrbet. Truplo naj bi nato zavil v prej pripravljeno folijo in ga odpeljal v Dolenji Suhor, kjer ga je skril v vodnjak ob zidanici. Motiv za umor naj bi bilo dolžniško razmerje, pogrešani je namreč osumljencu posodil okoli 3.000 evrov.

Kot so še dejali policisti, je osumljeni na policiji dejanje priznal, a ga na zaslišanju pri preiskovalnemu sodniku zanikal.

Policijski trak
Policijski trak FOTO: POP TV

Storilec skrbno prikril okoliščine

Marjan Fank, direktor uprave kriminalistične policije na GPU, je dejal, da sta bili tako ta primer, kot tudi primer umora v Šentjuru, še posebej težka, saj da vse do prijetja osumljencev ni bil znan kraj storitve kaznivih dejanj, zaradi česar ni bilo mogoče opraviti ogleda in najti sledov. "V obeh primerih so storilci skrbno skrili trupli in prikrili ostale okoliščine, na podlagi katerih bi bilo mogoče najti trupli oziroma izslediti storilce," je dejal in dodal, da so bile omejene tudi preiskovalne aktivnosti, saj vse do najdbe trupel ni bilo mogoče potrditi nasilne smrti in s tem pogrešanje obravnavati kot umor.

Sicer v Sloveniji vsako leto obravnavajo od 250 do 300 prijav pogrešanj odraslih oseb in okoli 50 mladoletnikov, katerih večina je odkritih v kratkem času. V državi je trenutno pogrešanih 219 oseb, najstarejši pa segajo v 60. in 70. leta.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja