24-letnica odprla vrata ograde in odkorakala naravnost proti tigru

V enem od britanskih živalskih vrtov je tiger napadel uslužbenko. Ta je zaradi hudih poškodb umrla štiri ure po dogodku. Lastnik živalskega vrta poudarja, da tiger ni kriv, saj je uslužbenka stopila v njegovo ogrado, čeprav pravila to izrecno prepovedujejo.

V britanskem živalskem vrtu South Lakes Wild Animal Park je včeraj popoldne tiger napadel delavko. 24-letno Sarah McClay so takoj po dogodku s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Večino poškodb je imela na glavi in vratu. Kljub trudu zdravnikov je 24-letnica poškodbam podlegla.

Tiger

(Foto: Reuters)

Lastnik živalskega vrta David Grill je povedal, da je šlo za zelo izkušeno uslužbenko, ki je že več let delala s tigri. Po njegovih besedah je 24-letnica odprla vrata ograde, v kateri so tigri, in odkorakala naravnost proti živalim. Grill pravi, da ne ve, zakaj je to storila, saj pravila uslužbencem izrecno prepovedujejo vstopanje v ograde. "Nikoli ne bomo vedeli, zakaj je to storila," je povedal.

Ravno zato Grill zavrača pozive, da bi bilo treba tigra usmrtiti. Tiger, ki je napadel delavko, je v živalskem vrtu že 10 let, pripeljali so ga, ko je bil še mladič. Grill dodaja, da je ubijanje v naravi te živali in da v tem primeru javnost ne more kriviti tigra. 

Policisti pa podatke o okoliščinah dogodka še zbirajo. Napad se je sicer zgodil v času, ko je bil živalski vrt odprt. Policisti pravijo, da obiskovalci niso bili ogroženi, obstaja pa možnost, da je kateri od obiskovalcev napad videl in bi tako lahko policistom pomagal.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 48
Patricija Verdev 28.05.2013 12:39:16
Sicer pa ne vem zakaj rabimo na tem svetu živalske vrtove.....
Več komentarjev