25-letna Italijanka z neregistriranim avtomobilom bežala pred slovenskimi policisti

Novogoriški policisti so zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov skušali ustaviti 25-letno Italijanko, ki pa se na njihove znake ni odzivala in je z neregistriranim vozilom pobegnila čez mejo v Italijo. Policisti so jih sledili, ko pa jim jo je končno uspelo ustaviti, je s svojim vozilom poškodovala dve njihovi vozili.

Prometni policisti z območja Policijske uprave (PU) Nova Gorica so v sredo, 10. januarja, v zgodnjih večernih urah obravnavali mlajšo italijansko voznico osebnega avtomobila, ki je z vožnjo huje kršila prometna pravila in ogrožala tudi varnost drugih udeležencev v cestnem prometu.

Ob 19.55 so prometni policisti v cestnem prometu ustavljali voznico osebnega  avtomobila (znamke VW Golf), ki je vozila iz semaforiziranega križišča (Vojkova ulica) proti krožnemu križišču v smeri Rožne Doline pri Novi Gorici.

Voznica osebnega vozila na predpisan znak policistov (z modro lučjo in kratkim zvočnim znakom s sireno) ni ustavila ob desnem robu vozišča. Prometni policisti so s službenim vozilom prav tako vozili za njenim vozilom in jo v nadaljevanju še večkrat skušali ustaviti. Zapeljala je v krožno križišče in naprej proti Grčni, vožnjo pa nato nadaljevala po glavni cesti proti Rožni Dolini in v naselje Šempeter pri  Gorici. Tam je v semaforiziranem križišču zavila desno (proti nekdanjemu mejnemu prehodu v Šempetru pri Gorici) in nato z vozilom prečkala državno mejo z Republiko
Italijo v sosednjo Gorico.

Prometni policisti so v skladu s sporazumom o čezmejnem policijskem sodelovanju pobegli voznici sledili v sosednjo državo, o čemer so bili obveščeni tudi italijanski  varnostni organi. Voznica je tudi v nadaljevanju po ulicah sosednje Gorice grobo  kršila cestnoprometne predpise in z agresivno vožnjo ogrožala samo sebe in tudi druge udeležence v cestnem prometu.

Ko so jo ustavili, je poškodovala dve policijski vozili

Kljub temu pobegla voznica ni prišla daleč, saj jo je slovenskim prometnim policistom uspelo ustaviti približno kilometer od nekdanjega mejnega prehoda v Mirnu (na območju Italije). Pri tem je voznica s svojim osebnim vozilom poškodovala tudi službeni vozili slovenske policije.

V nadaljevanju postopka so morali policisti zoper pobeglo voznico uporabiti tudi prisilna sredstva (uporaba telesne sile). Pozneje so jo v nadaljnji postopek prevzeli italijanski varnostni organi, ki so ugotovili, da gre za 25-letno voznico, državljanko Italije. Poleg tega so ugotovili, da je bilo njeno vozilo  preteklo leto odjavljeno iz prometa in ni bilo registrirano, prav tako pa so bile na njenem vozilu nameščene registrske tablice, ki so pripadale drugemu  avtomobilu (goriškega registrskega območja).

Policijska aretacija ženske

Policisti so morali zoper pobeglo voznico uporabiti tudi prisilna sredstva. (Slika je simbolična.) (Foto: Thinkstock)

Novogoriški policisti bodo 25-letni italijanski voznici zaradi več prometnih  prekrškov izdali plačilni nalog. Prav tako jo prometni policisti obravnavajo zaradi povzročitve  prometne nesreče I. kategorije s pobegom v krožnem križišču v Kromberku pri Novi Gorici, kjer se je zaletela v zadnji del drugega avtomobila.

Zaradi prekrškov, storjenih na območju Republike Italije, bodo zoper hujšo kršiteljico cestnoprometnih predpisov ukrepali tudi italijanski policisti.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 46
 
flexi22 13.01.2018 19:55:22
zakaj pa nimajo policaji rorbara spredaj kot v ZDA potem bi se lahko zaletavali
Več komentarjev