Črna kronika

26-letnega Slovaka, ki je v soboto izginil na gori Matajur, še niso našli

Kobarid, 11. 09. 2012 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti in reševalci nadaljujejo iskanje 26-letnega Slovaka, ki je v soboto izginil na območju gore Matajur. Išče ga 25 ljudi. V iskalno akcijo so se vključili tudi Italijani.

Pogrešani 26-letni Slovak Martin Pavlus
Pogrešani 26-letni Slovak Martin Pavlus FOTO: Policija

Iskalna akcija za pogrešanim 26-letnim Slovakom Martinom Pavlusom, ki je v soboto izginil na območju gore Matajur v občini Kobarid, se nadaljuje.

Danes se je ob 8. uri na teren podalo okoli 25 ljudi. Iskalno akcijo usmerja pomočnik komandirja Policijske postaje Bovec Dušan Svetičič, pri iskanju pa poleg bovških policistov sodelujejo še pripadniki gorske enote novogoriške policijske uprave, gorski reševalci iz Tolmina, gasilci in lovci, so za 24ur.com povedali na Policijski upravi Nova Gorica.

Iskalna akcija je stekla takoj, ko so njegovi kolegi prijavili izginotje. Kot so že včeraj sporočili s PU Nova Gorica, je bila skupina treh Slovakov nastanjena v Kobaridu. V soboto so se peš odpravili proti vrhu gore Matajur.

Na vrh so prišli okoli 14.15, tam so se kratek čas zadržali, nato so se odpravili proti vozilom, ki so jih parkirali v vasi Avsa nad Livkom. Izginuli 26-letnik je, kot so sporočili z novogoriške policije, ob približno 14.45 na višini 1300 metrov zapustil skupino in se odločil, da se bo sam peš vrnil v dolino, kamor pa do večernih ur ni prišel.

Akcija je stekla že v soboto zvečer, nadaljevala pa se je tako v nedeljo in v ponedeljek, a zaenkrat 26-letnika, čeprav so pregledali že večino terena, še niso uspeli najti. V iskalno akcijo so se včeraj vključili tudi Italijani, ki so območje gore, ki se nahaja na njihovi strani meje, pregledovali tudi s helikopterji, so pojasnili na PU Nova Gorica.

Kapelica na gori Matajur
Kapelica na gori Matajur FOTO: Thinkstock

Matajur je razgledna 1642 metrov visoka gora, ki se nahaja na meji med Slovenijo in Italijo. Z vrha je lep razgled na Kobariški oz. Breginjski Stol, za katerim je levo od njega moč videti Karnijske Alpe in del zahodnih Julijcev. Na vzhodno stran sta vidna Krn in greben Krnčice. Proti jugovzhodu je videti Golake, proti jugu pa Jadransko morje, kjer se lepo vidi pristanišče v Trstu. Na vrhu stoji kapela.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.