Črna kronika

VIDEO: 26-letnik priznal več deset umorov: najmlajša žrtev imela komaj 14 let

Brasilia, 17. 10. 2014 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brazilski policisti so prijeli moškega, ki je v zadnjih treh letih umoril 39 ljudi. Njegove žrtve so bili brezdomci, ženske in transvestiti. Njegov bes se je sprostil šele z umorom. Na vesti ima tudi številne rope.

Da Rocha na posnetku varnostne kamere
Da Rocha na posnetku varnostne kamere FOTO: You Tube

Brazilski policisti so prijeli 26-letnega moškega, ki je priznal najmanj 39 umorov. Zagrešil jih je v zadnjih treh letih, poročajo tuji mediji. Tarča Thiaga Henriquea Gomesa da Roche, ki je delal kot varnostnik, so bili brezdomci, ženske in transvestiti. Aretirali so ga v mestu Goiania, in sicer ga je prijela posebna policijska enota, ki je raziskovala umore.

Policisti so na 26-letnika postali pozorni, ko so posumili, da ima na vesti številne rope trgovin, lekarn in kioskov z igrami na srečo. Odgovoren naj bi bil za najmanj 90 tovrstnih ropov. Pri tem so ga tudi posnele varnostne kamere. Nato pa so policisti ugotovili, da je moški najverjetneje odgovoren tudi za številne umore.

Poglejte si posnetek varnostne kamere, na katerem Da Rocha krade registrsko tablico motorja:

Najmlajša žrtev stara 14 let

Policisti so razložili, da so na domu 26-letnika odkrili orožje in ukradene registrske tablice. Tam so bili tudi dokazi, da je iskani serijski morilec. Umore jim je takoj priznal.

Policisti so novinarjem razložili, da je da Rocha žrtve zasledoval na motorju. Bil je zamaskiran, deloval pa je izredno hladnokrvno, čeprav ga je v umore gnal čisti bes. Kričal je "To je rop!", od žrtev je zahteval dragocenosti, kot so denar in nakit, nato pa jih je usmrtil s strelom iz pištole. Naropane stvari je pustil na prizorišču zločina. Njegova najmlajša žrtev je bila 14-letnica, ki jo je umoril letošnjega januarja.

Policist, ki je bil navzoč med zaslišanjem osumljenca, je za brazilsko televizijo dejal, da je 26-letnik svoje žrtve poimenoval s številkami. Povedal je, da so bili prisotni šokirani nad njegovim hladnim in brezčutnim odnosom.

Svojih žrtev ni poznal, deloval pa je impulzivno, in sicer na osnovi svojega notranjega besa, ki ga je čutil do vsega in vseh, umiril pa se je šele, ko je zagrešil umor. Po vsakem umoru naj bi sicer občutil obžalovanje, a to ga je gnalo v vnovičen bes. 26-letnik se je tako znašel v začaranem krogu.

Policisti so novinarjem dejali, da je moški natančno opisal lokacije umorov in žrtve. Ob tem jim je tudi opisal, s kakšnimi občutki se je spopadal med in po umoru.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Raspunin777
17. 10. 2014 10.06
+18
Pri nas bi se dvignili borci za človekove pravice in branili barabo pokvarjeno.Na koncu pa ga bi sodišče ki sodi v imenu ljudstva oprostilo. T
Simon Marley 1
19. 10. 2014 09.52
eiffel
17. 10. 2014 10.00
+7
Razumnež
17. 10. 2014 09.43
+5
Jaz pa ne razumem, zakaj se je na youtubu razpaslo, da dajo vsaj 4-krat isti posnetek v filmček?? Pa saj daš lahko pavzo, pa naprej pa nazaj tudi sam !??
Razumnež
17. 10. 2014 09.44
+1
V posnetku punčka 4- steče v trgovino... 4-KRAT !!!
DuhSaSjekirom
17. 10. 2014 09.23
+31
Zanimivo. Socciopat sicer nima možnosti obžalovanja tako da je tale tip verjetno duševno motena osebnost in s tem ni odgovoren za KD. V Sloveniji to pomeni max 5 let v Mariboru na psihijatriji. In potem na prostost. Samo za informacijo kje živimo...
kiki46
17. 10. 2014 09.10
+16
sram bodi odvetnika že vnaprej, če ga bo hotel kateri zastopat. Nenazadnje bo to Čeferin