Črna kronika

FOTO: 29-letni voznik začetnik zaradi prevelike hitrosti zgrmel s ceste in umrl

Novo mesto, 22. 03. 2018 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hudi prometni nesreči na regionalni cesti med Sevnico in Brestanico je 29-letnik zaradi prevelike hitrosti izgubil nadzor nad vozilom. Za volanom ni bil pripet z varnostnim pasom, umrl je na kraju nesreče.

V hudi prometni nesreči so najprej posredovali sevniški prostovoljni gasilci.
V hudi prometni nesreči so najprej posredovali sevniški prostovoljni gasilci. FOTO: PGD Sevnica

Novomeški policisti so v sredo zvečer obravnavali prometno nesrečo s smrtnim izidom, v kateri je bil udeležen voznik začetnik. Okoli 22.30 je na regionalni cesti med Sevnico in Brestanico zaradi prevelike hitrosti izgubil nadzor nad vozilom 29-letnik, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. 

Pri nesreči so prvi posredovali gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali kraj nesreče, pogasili vozilo in ga postavili nazaj na vozišče, prav tako so s tehničnim posegom iz avtomobila izvlekli voznika in mu nudili prvo pomoč, je na spletu poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. Kljub hitri prvi pomoči in posredovanju sevniških reševalcev pri oživljanju vozniku žal niso mogli pomagati in je na kraju nesreče umrl. 

Kljub hitri prvi pomoči vozniku niso mogli pomagati.
Kljub hitri prvi pomoči vozniku niso mogli pomagati. FOTO: PGD Sevnica

"Po prvih ugotovitvah policistov je 29-letni voznik vozil osebni avtomobil renault twingo iz smeri Sevnice proti Brestanici. V kraju Gornje Brezovo je zaradi prevelike hitrosti pred ostrim in nepreglednim ovinkom izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je s ceste, drsel po varnostni ograji in trčil v gospodarski objekt," je sporočila Alenka Drenik s PU Novo mesto.

O nesreči so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca, po zaključeni preiskavi bodo o okoliščinah prometne nesreče seznanili tudi pristojno tožilstvo.

Letos so sicer na cestah na območju policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrli trije ljudje. Poleg voznika še potnica v osebnem avtomobilu in peška.

Slovenski policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 93 prometnih nesreč, od tega 10 z lahkimi poškodbami, dve s hudimi in eno s smrtnim izidom.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1