46-letnik umrl v eksploziji, ko je z varilnim aparatom demontiral mino

V Martinji vasi pri Mokronogu je v eksploziji mine iz druge svetovne vojne umrl 46-letni moški. Novomeški kriminalisti so med ogledom kraja tragedije ugotovili, da je moški, ki naj bi zbiral orožje iz druge svetovne vojne, z varilnim aparatom varil mino, ta pa je nato eksplodirala.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Iz Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so bili včeraj nekaj po 11. uri obveščeni, da naj bi se v Martinji vasi pri Mokronogu pri delu huje poškodoval moški. Kljub pomoči reševalcev je 46-letni moški zaradi hudih poškodb umrl. 

"Novomeški kriminalisti so opravili ogled in ugotovili, da je moški v delavnici demontiral minometno mino iz druge svetovne vojne," so sporočili iz PU Novo mesto. 46-letnik je namreč z varilnim aparatom varil nosilec vžigalnika, kar je povzročilo eksplozijo. Kovinski delci so ga tako hudo poškodovali, da je umrl na kraju eksplozije. 

Pri ogledu kraja so sodelovali tudi bombni tehniki Specialne enote policije, ki so zagotavljali nemoteno in varno delo kriminalistov. "Zavarovali so dele neeksplodiranih ubojnih sredstev, ki so lahko še vedno nevarni, in na primernem kraju eksplozivno telo uničili," so še pojasnili.

Moški naj bi zbiral orožje iz obdobja druge svetovne vojne, so ugotovili kriminalisti. Po končani preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: