FOTO: Motorist trčil v konja in umrl. Lastnika živali bodo kazensko ovadili

Na cesti med Postojno in Hraščami je motorist naletel na pobeglo čredo konj, ki je prečkala cesto, in trčil v eno od živali. 55-letnik je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče, konj pa je utrpel zelo hude poškodbe, zato so ga uspavali. Lastnika pobeglih konj bodo kazensko ovadili.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (3)

  • Nesreča motorista in konja
  • Nesreča motorista in konja
  • Nesreča motorista in konja

Nekaj po 20. uri se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 55-letni motorist, doma z Unca. Ta se je pripeljal po regionalni cesti med Postojno in Hraščami ravno v času, ko je tam 57-letni domačin skušal pregnati pobegle konje preko ceste nazaj proti svoji kmetiji. Ko so konje gnali nazaj proti domu, so opozarjali voznike iz obeh smeri. "Preko ceste so prepeljali tri konje, ko je cesto prečkal četrti konj, pa je pripeljal motorist in trčil vanj," so pojasnili na PU Koper. 

Motorist je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Konja, ki je utrpel zelo hude poškodbe, so morali uspavati. Zdravnik je na kraju potrdil smrt motorista, odredili so sodno obdukcijo.

Zaradi nesreče je bila nekaj časa cesta zaprta za ves promet. Posredovali so policisti in gasilci PGD Postojna, ki so kraj zavarovali, odklopili akumulator na motornem kolesu, odpravili posledice prometne nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Postojna, piše na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. 

Lastnika konj bodo kazensko ovadili za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: