Črna kronika

31-letnik večkrat zabodel 57-letnega Mariborčana, mu vzel denar, nato pa odšel v gostilno

Maribor, 23. 08. 2016 12.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osumljeni 31-letnik, ki naj bi v petek v Mariboru umoril 57-letnega moškega, je v priporu. V času umora je bil vinjen, v preteklosti pa so ga policisti že obravnavali zaradi drugih dejanj. Med njim in žrtvijo naj bi se vnel prepir, pozneje pa je osumljeni z nožem večkrat zabodel 57-letnika.

umor v Mariboru
umor v Mariboru FOTO: POP TV

Osumljeni 31-letni moški, ki so ga mariborski policisti prijeli v soboto zaradi suma, da je v petek v Mariboru umoril 57-letnega moškega, je po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku zdaj v priporu. V času umora je bil po ugotovitvah policistov vinjen, v preteklosti pa so ga že obravnavali zaradi drugih dejanj, so danes povedali na PU Maribor.

Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Maribor Robert Munda je v današnji izjavi za javnost predstavil podrobnosti kriminalistične preiskave, ki so jo sprožili potem, ko so bili minuli petek zvečer obveščeni, da je bil v svojem stanovanju v Mariboru najden mrtev 57-letni moški.

V preiskavi so kmalu ugotovili, da je 57-letni moški umrl nasilne smrti oz. da je žrtev kaznivega dejanja umora, saj so bile na truplu številne vbodne rane ostrega predmeta. Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so se poleg umorjenega v stanovanju žrtve v petek družili in popivali še vsaj trije moški.

V popoldanskem času je nato ena oseba zapustila stanovanje, pozneje je odšel še eden. Verjetno v poznem popoldanskem ali večernem času se je med žrtvijo in 31-letnim osumljencem, ki je še bil v stanovanju, po ugotovitvah policistov vnel prepir, pozneje pa je osumljeni z nožem večkrat zabodel 57-letnega moškega, ki je na kraju dogodka izkrvavel.

Po dejanju je storilec žrtvi vzel nekaj denarja in s kraja pobegnil, s seboj pa vzel tudi nož, s katerim je moril. V svojem podnajemniškem stanovanju se je zatem preoblekel in odšel v bližnji gostinski lokal.

Kriminalisti so nekaj ur po uvedbi preiskave pridržali enega od osumljencev, 53-letnega moškega iz Maribora, a pozneje ugotovili, da ni povezan s kaznivim dejanjem umora. V soboto so nato dopoldne na območju Maribora pridržali 31-letnega moškega, ki ga utemeljeno sumijo kaznivega dejanja umora na grozovit način, zaradi česar mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni. Osumljeni umora je slovenski državljan in ima na območju Maribora prijavljeno začasno bivališče.

V ponedeljek so osumljenega s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor, tako da je trenutno v mariborskih zaporih.

Kot je danes še pojasnil prvi mož mariborskih kriminalistov, je bil osumljeni 31-letni moški po ugotovitvah policije edini storilec, v preteklosti pa so ga že obravnavali predvsem zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. Umor 57-letnega moškega je po oceni Munde verjetno posledica spora in opitosti.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni