Črna kronika

60- in 80-letna traktorista vozila pijana in brez vozniškega dovoljenja

Novo mesto, 06. 05. 2016 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

80-letnega traktorista so novomeški policisti zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov celo že večkrat obravnavali. Oba traktorja so policisti zasegli in zoper oba traktorista spisali obdolžilni predlog. A tudi mlajši vozniki niso nič boljši.

Policisti so včeraj med kontrolo prometa v okolici Novega mesta ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 60-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. Kmetijski traktor so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, je sporočila tiskovna predstavnica novomeških policistov Alenka Drenik.

Med kontrolo prometa med Dolžem in Velikim Cerovcem so okoli 21. ure ustavili 80-letnega voznika kmetijskega traktorja, ki prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja, policisti pa so ga zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov že večkrat obravnavali. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Policisti so mu traktor zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Tudi mlajši delajo težave

Nato so nekaj pred 18. uro v Birčni vasi 29-letniku zasegli avtomobil. Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in poškodovan avtomobil, za katerega ni imel urejenega obveznega zavarovanja. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

V Dolžu so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 0,70 miligrama alkohola (1,46 g/kg). O vožnji pod vplivom alkohola bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se z globo najmanj 1200 evrov kaznuje za prekršek voznika, ki ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku se izreče tudi 18 kazenskih točk.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3