V strelčevi hiši našli truplo njegove sestre

V hiši 62-letnika, ki je v mestu Webster v past zvabil gasilce, nato pa začel streljati, so našli truplo njegove 67-letne sestre. Sosedje pravijo, da je imel mamo močno rad, sestro pa je sovražil. 17 let pa je preživel v zaporu zaradi uboja svoje 92-letne babice.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

William Spengler

62-letni William Spengler (Foto: Reuters)

Število smrtnih žrtev strelskega obračuna 62-letnega Williama Spenglerja se je povzpelo na tri. V ostankih pogorele morilčeve hiše v kraju Webster v ameriški zvezni državi New York so našli tudi truplo njegove 67-letne sestre Cheryl Spengler, za katero se še ne ve, ali je umrla v ognju ali kako drugače. Policija je odkrila tudi Spenglerjevo pismo, v katerem je zagrozil, da bo zažgal celotno sosesko in "naredil to, kar mu gre najbolje od rok: pobil ljudi".

Spengler je bil sicer 17 let v zaporu zaradi uboja svoje 92-letne babice, ki jo je leta 1980 pokončal s kladivom. Pogojno so ga izpustili leta 1998 in ni delal nobenih težav. To pa se je spremenilo, ko mu je letos oktobra umrla mama.

Sosedje pravijo, da je imel mamo močno rad, sestro pa je sovražil in ko je mama umrla, sta s sestro živela vsak na svojem koncu hiše v Websterju, ki leži na severu države New York ob jezeru Ontario.

Spengler je v ponedeljek zjutraj zažgal svojo hišo, nato pa se je oborožen skril v zasedo, da počaka gasilce. Pri sebi je imel enaki model polavtomatske puške, s katero je 14. decembra v Newtownu v Connecticutu 20-letni Adam Lanza pobil 20 otrok in osem odraslih.

Spengler je imel v zasedi ob sebi še šibrovko in revolver. Na požar so se uvodoma odzvali štirje prostovoljni gasilci in Spengler je takoj ubil 43-letnega Michaela Chiapperinija, ki je bil sicer tudi policijski poročnik. Umrl je tudi 19-letni prostovoljec Tomasz Kaczowka, dva gasilca pa sta bila ranjena, vendar sta že izven smrtne nevarnosti.

Na Spenglerja je začel streljati policist, ki je s svojim avtomobilom zavaroval ranjena gasilca, dokler ju niso z oklepnim vozilom spravili stran. Gasilci ognja niso mogli takoj pogasiti in zgorelo je sedem hiš. Spengler se je nato ubil sam. Za zdaj še ni jasno, kako je prišel do orožja, saj mu je bil dostop do orožja zaradi kriminalne preteklosti prepovedan.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
abigail 26.12.2012 22:15:28
Bojim se, da že v naslednjem požaru v ZDA oboroženi gasilci ne bodo več vedeli ali naj gasijo ali streljajo...
Več komentarjev