Črna kronika

71-letni osumljenec umora in poskusa umora v Krkovčah v priporu

Krkavče / Šmarje, 06. 08. 2018 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
L.Š., / Ti.Š. / N.Š.
Komentarji
0

Policisti so ob prihodu 83-letnega moškega našli okrvavljenega, a je še kazal znake življenja. 75-letna ženska, ki so jo v hiši našli hudo pretepeno in jo nemudoma odpeljali v izolsko bolnišnico, je v kritičnem stanju. Za kaznivo dejanje umora in poskusa umora sumijo 71-letnika, doma iz Kopra. Policisti so pri trojici zaradi nasilja sicer posredovali že v preteklosti.

Koprski policisti so v soboto zjutraj ob 8.30 dobili klic občanke, ki je povedala, da se je v Krkavče pripeljal moški z osebnim avtomobilom in vstopil v stanovanjsko hišo starejših občanov, iz katere se je slišalo nenavadno vpitje in razbijanje.

Ko so prišli na kraj dogajanja, so pod lopo stanovanjske hiše našli v krvi ležečega
moškega, ki še kazal znake življenja, v kuhinji stanovanjske hiše pa prav tako v krvi ležečo žensko. 83-letnik je zaradi poškodb na kraju umrl, žensko pa so poškodovano odpeljali v izolsko bolnišnico. "75-letnica je v bolnišnici v kritičnem stanju," je na današnji novinarski konferenci povedal pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Koper Dejan Grandič.

Na  podlagi ugotovitev so policisti 71-letnemu moškemu takoj odvzeli prostost in
odredili policijsko pridržanje  zaradi  suma  storitve  kaznivega dejanja umora. Koprski policisti so takoj začeli s kriminalistično preiskavo, pri kateri sta sodelovali tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica. Glede na do sedaj zbrane informacije za kaznivo dejanje umora in poskusa umora sumijo 71-letnika, doma iz Kopra. Predpisana zaporna kazen za kaznivo dejanje je najmanj 15 let. 

Kot so ugotovili, so bili med žrtvama in osumljencem že dalj časa različni spori in nesoglasja, ki izvirajo iz naslova premoženja. Policisti so posredovali že v preteklosti, tudi zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. "Zaradi tega potekajo sodni spori tudi pred sodiščem. To bi lahko bil eden od povodov za umor," je še razložil Grandič.

Osumljenec je bil danes ob 8. uri priveden na zaslišanje k preiskovalnemu
sodniku okrožnega  sodišča v Kopru, ki je na predlog tožilstva zanj odredil pripor. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja