Črna kronika

77-letnik padel s traktorja, kolo pa zapeljalo čezenj. Zaradi hudih poškodb je umrl

Tolmin, 15. 04. 2018 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V kraju Logaršče v občini Tolmin je starejši občan padel s traktorja, kolo priklopnika pa je zapeljalo čezenj. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovanemu na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.

Na lokalni cesti v naselju Logaršče na Tolminskem se je v soboto ob 17.25 zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Kot so sporočili z Generalne policijske uprave, je v nesreči umrl 77-letnik iz občine Tolmin.

51-letnik je iz smeri Klavž proti vasi Ponikve vozil kmetijski traktor s pripetim traktorskim priklopnikom. Med vožnjo je na tovornem prostoru traktorske prikolice - na priklopnem drogu, ob prednji stranici prikolice, stal 77-letni moški (oba omenjena udeleženca prometne nesreče sta z območja Upravne enote Tolmin). Med vožnjo je padel na vozišče, kolo priklopnika pa je zapeljalo čezenj.

Poleg prometnih policistov so na kraju prometne nesreče posredovali tudi reševalci nujne medicinske pomoči ZD Tolmin, ki so poškodovanemu nudili prvo pomoč. Kasneje so ga prevzeli člani dežurne ekipe reševalcev helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) in poškodovanca z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, kjer je po nekaj urah zaradi hudih telesnih poškodb umrl.

Kot je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik, so policisti o hudi nesreči na Tolminskem obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici).

Novogoriški prometni policisti bodo zoper voznika kmetijskega traktorja podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po določilu 323. člena KZ-1).

Gre sicer za prvo smrtno žrtev v letošnjem letu na cestah na Severnem Primorskem, je še sporočil Božnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja