Alkoholizirani vozniki tudi ta konec tedna sedli za volane, bežali pred policisti in povzročali nesreče

Policisti na območju PU Celje so imeli ta konec tedna spet polne roke dela z alkoholiziranimi vozniki. Eden od njih je vozil močno pijan, čeprav ima "pogojno" dovoljenje za vožnjo. Drugi je bežal pred policisti, dva pijana voznika sta povzročila prometni nesreči, tretja voznica pa je trčila v drevo. Polne roke dela so imeli tudi dolenjski policisti

"Kljub temu, da udeležence cestnega prometa redno opozarjamo, da alkohol ne sodi v promet, je bilo ta konec tedna stanje, kar se tiče alkoholiziranih voznikov v cestnem prometu izredno slabo," so sporočili s PU Celje.

Enega voznika, ki je vozil v času, ko ima "pogojno" dovoljenje za vožnjo, so policisti dobili, ko je znova vozil močno pijan. Alkotest mu je pokazal 1,48 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oz. skoraj 3 promile.

Eden je vozil s stopnjo alkoholiziranosti 0,74 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oz. 1,5 promila in policistom najprej ni hotel ustaviti, ustavil je šele, ko so zapeljali za njim in ga dohiteli.

Dva pijana voznika sta povzročila prometni nesreči. Eden je bil traktorist z 1,2 promili alkohola, drugi pa voznik osebnega vozila z 1,5 promili.

42-letna voznica je v soboto, nekaj čez 15. uro, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, v blagem desnem ovinku zapeljala naravnost z vozišča in trčila v drevo. V trčenju se je lažje poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti pa ji je pokazal koncentracijo 1,42 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznica je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Gorenjski policisti so s cest ta konec tedna zaradi alkohola izločili deset pijanih voznikov. Devet so jih izločili še pred morebitnimi posledicami, eden pa je nezanesljivo vožnjo pri dveh promilih alkohola zaključil v jarku na strehi, so sporočili s PU Kranj.

V litru izdihanega zraka je imel kar 1,81 miligramov alkohola

Številne kršitve zaradi vožnje pod vplivom alkohola so zadnje dni zaznali tudi dolenjski policisti. Kršitelj, ki so ga v četrtek ustavili v Trebnjem, je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Voznik v Dolžu je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola, v Gabrju pa so ustavili kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Zaradi visoke stopnje alkoholiziranosti so skladno s predpisi vsem trem odvzeli vozniška dovoljenja in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V petek so policisti preverjali psihofizično stanje voznikov na območju Šentjerneja in Krškega. v Dolenjem Suhadolu so ustavili kršitelja, ki je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zaradi nezanesljive vožnje so v Šentjerneju ustavili kolesarja. V litru izdihanega zraka je imel 0,81 miligramov alkohola. Kršitelj, ki so ga ustavili v Velikem Podlogu in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, je imel v litru izdihanega zraka 1,27 miligramov alkohola. V Šmarju na območju Šentjerneja so v kratkem času ustavili kar tri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola. Vozniku z 0,39 miligramov alkohola so izdali plačilni nalog. 0,75 miligramov alkohola je bil rezultat alkotesta voznika, ki je vozil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli, odvzeli vozniško dovoljenje in napisali obdolžilni predlog. Ustavili pa so tudi voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka kar 1,81 miligramov alkohola (3,7 promila). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi seznanili sodišče.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 26
Tanek_led 20.03.2017 16:42:01
Joj, kolikokrat vozim kot svinčink.
Več komentarjev