Črna kronika

Avstrijec huje poškodovan v trčenju v delovni stroj, še dve hudi nesreči, ker sta voznika izsilila prednost

Novo mesto/Celje, 15. 04. 2016 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kar dve prometni nesreči, ki sta se zgodili na območju PU Celje, sta povzročila voznica in voznik, ki sta pri zavijanju v levo spregledala vozilo, ki je pripeljalo po prednostni cesti. Dve osebi sta bili v nesreči huje poškodovani. O nesreči s hudimi poškodbami poročajo tudi iz Bele krajine, kjer se je v trčenju v delovni stroj huje poškodoval 61-letni Avstrijec.

V četrtek so naše ceste terjale kar dve smrtni žrtvi, saj sta v dveh nesrečah umrla 27- in 43-letnik. So pa dan zaznamovale tudi nesreče, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami.

Na regionalni cesti Vinica–Črnomelj, pri kraju Drenovci, se je nekaj po 9. uri zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval voznik osebnega avtomobila. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 61-letni državljan Avstrije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v delovno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 32-letni voznik. Hudo poškodovanega voznika osebnega avtomobila so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta zaprta kar pet ur.

Pri zavijanju v levo spregledala vozilo

S PU Celje pa poročajo o dveh prometnih nesrečah s hudimi poškodbami, ki sta se zgodili v večernih urah.

Prvo so policisti obravnavali okoli 19.30 v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. 26-letna voznica osebnega avtomobila je vozila po lokalni cesti iz Legna. V križišču, ko je zavijala levo proti Mislinji, ni spustila mimo vseh vozil, ki so vozili po prednostni cesti, in je trčila v vozilo 22-letne voznice. 26-letna voznica se je v nesreči hudo poškodovala, 22-letna voznica drugega vozila in njen 22-letni sopotnik pa sta se v prometni nesreči lažje poškodovala.

Druga huda prometna nesreča se je zgodila sinoči ob 20.30 na lokalni cesti zunaj naselja Vojnik. 63-letni voznik osebnega vozila je vozil iz Gmajne proti Vojniku. V križišču z lokalno cesto, prav tako pri zavijanju v levo, ni pustil mimo voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil 26-letni voznik. V silovitem trčenju se je 26-letni voznik hudo poškodoval, njegov 73-letni sopotnik in 63-letni povzročitelj prometne nesreče pa lažje.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja