Črna kronika

Balkanski bojevnik: Doslej brez priznanja, Tošić na sodišče vabljen v ponedeljek

Ljubljana, 10. 06. 2014 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predobravnavni naroki v zadevi Balkanski bojevnik se nagibajo h koncu, doslej pa še nihče od obtoženih krivde ni priznal. Tokrat sta pred sodni senat stopila Robert Šabić, ki naj bi nossil vzdevek stric, in Boštjan Kopčič.

Predobravnavni naroki v zadevi Balkanski bojevnik se nagibajo h koncu, zadnji obtoženci bodo na sodišče prišli v sredo in ponedeljek, ko je na sodišče vabljen prvoobtoženi Dragan Tošić. Danes sta pred sodni senat stopila Robert Šabić in Boštjan Kopčič, ki krivde, tako kot ostali, nista priznala, tožilstvo pa vztraja pri zakonitosti vseh dokazov.

Dragan Tošić in soobtoženi na prvem sojenju v zadevi Balkanski bojevnik.
Dragan Tošić in soobtoženi na prvem sojenju v zadevi Balkanski bojevnik. FOTO: Aljoša Kravanja

Znan naj bi bil kot "stric"

Šabićev zagovornik Jure Cujnik je, tako kot večina odvetnikov na predobravnavnih narokih, predlagal izločitev dokazov, medtem ko je tožilka specializiranega tožilstva Mateja Gončin izpostavila, da so za razjasnitev njegove vloge v združbi ključni pogovori, ki so jih zabeležili italijanski varnostni organi. Iz njih je razvidno, da je nosil vzdevek "stric" ter da je organiziral prihod že obsojenega Marka Bubliča v Slovenijo.

Tožilka Blanka Žgajnar pa je dejala, da komunikacija Šabića z drugimi člani združbe dokazuje njihovo medsebojno povezanost in da ni razlogov, da se ti dokazi, ki so po mnenju višjega sodišča zakoniti, ne bi izvedli. 

Kopčićev odvetnik nasprotuje srbskim dokazom

Tudi v primeru obtoženega Kopčića je Gončinova med dokazi, ki kažejo na njegovo vpletenost v promet z drogami, izpostavila itaijanske prisluhe, poleg tega pa še poročilo tajnega opazovanja s strani slovenske policije.

Gorazd Fišer, ki zastopa Kopčiča, je poudaril, da bo ugovarjal tistim dokazom, ki po njegovem mnenju niso dokazi. Med njimi je omenil branje kazenskih ovadb policije in pravnomočnih obsodb iz Srbije.

V ponedeljek vabljen Tošić

Predobravnavni naroki se bodo zaključili 16. junija, ko je na sodišče vabljen prvoobtoženi Tošić. Nato se bo morala sodnica Andreja Sedej Grčar opredeliti do predlogov za izločitev dokazov. Verjetno je, da se bo ena ali druga stran nato še pritožila na višje sodišče.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jasnovidec Cosmos
10. 06. 2014 21.26
-6
Postaviti pred zid saj za take ni druge.
KlubPravilnoPretepenihŽena
10. 06. 2014 15.34
+24
če pogledam objektivno je Tošič doo kar dobra firma veliko lokalov, nepremičnine, zaposleni redno dobijo plače in izvoz robe na tuje trge, ki prinaša miljone, njega bi morali postaviti za predsednika gospodarske zbornice ne pa da ga tlačite ke na Dob
Olcar 1
10. 06. 2014 15.25
+1
odvetnik nasprotuje srbskim dokazom? zame to pomeni, da se boji dejstev in je kriv, v kar pa vecina naroda ne dvomi.. poglejte si njihove fotografije, lahko bi igrali v holivudskih mafijskih filmih.. na goli otok z barabami, pa nic vode dat
baroso
10. 06. 2014 19.08
+3
verjetno nasprotuje, ker mora, saj meni da so nezakonito pridobljeni
samanthka
10. 06. 2014 15.12
+15
Kam smo prisli da kriminalcem recemo bojevniki....
jožagolikoža
10. 06. 2014 14.46
+12
če bojo obsojeni zahtevamo kazen za odgovorne sodnike in tožilce ki so jih spostili na prostost
upornik22
10. 06. 2014 14.05
+16
poglejte ta obraz,,,,,,,,,,,,,,,stoposto ni kriv,,,,,,,,,,,nedolžen je
me987
10. 06. 2014 14.00
+12
to bi moral imet kot v usa, to mi je v bistvu edina stvar všeč v usa, da ko si aretiran s tako obtožbo je zelo malo verjetnosti, da boš sojenje spremljal na prostosti.. v zapor, pa potem ga po potrebi vozit v sodno dvorano in nazaj v zapor.
samanthka
10. 06. 2014 15.13
-3
No ja,mogoce v filmih,resnica pa je malo drugacna..