Brniški policisti ujeli tujca, ki je v Slovenijo pretihotapil pet oseb

Brniški policisti so aretirali moškega, ki je poskušal iz Turčije v Slovenijo pretihotapiti pet tujcev, ki so uporabljali lažne dokumente. Moški, ki se je na takšen način želel okoristiti, je v pridržanju, saj je osumljen storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja tuje države.

Brnik

V zadnjih dveh letih so policisti Postaje letališke policije Brnik obravnavali 162 zlorab listin, od tega 79 leta 2016 in 83 lani. (Foto: Reuters)

Brniški policisti so ovadili tujega državljana, ki je osumljen storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja tuje države. Kot so sporočili s PU Kranj, policisti ugotavljajo, da je osumljeni na začetku tega tedna z namenom nezakonitega preseljevanja v Slovenijo brez ustreznih dokumentov spravil pet tujcev.

Osumljenec je na brniško letališče pripotoval z letalom iz Turčije, vsi razen njega pa so uporabljali dokumente drugih oseb. Policisti so domnevno kaznivo dejanje odkrili pri izvajanju mejne kontrole in so v sredo osumljenca, ki ima urejen status za bivanje v Evropski uniji, pripeljali pred preiskovalno sodnico kranjskega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, osumljenci v takih primerih običajno ravnajo iz koristoljubja, saj pri nelegalnem spravljanju oseb čez mejo dobijo plačilo oziroma določeno materialno korist. V zadnjih dveh letih so policisti Postaje letališke policije Brnik obravnavali 162 zlorab listin, od tega 79 leta 2016 in 83 lani.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
Skladnost 12.01.2018 20:18:59
Organizatorja so pridržali, ostala četverica pa se je pridružila Ahmadu...
Več komentarjev