Celjski policisti pridržali tri preprodajalce s kokainom, povezani naj bi bili z razvpitim Kristijanom Kamenikom

Celjski kriminalisti so trem osebam, dvema slovenskima in enemu bosanskemu državljanu, odvzeli prostost zaradi suma prometa s prepovedanimi drogami, predvsem kokainom. V preiskavi so naši organi tesno sodelovali z italijanskimi, ugotovili so, da so osumljenci delovali v širši kriminalni združbi, povezani naj bi bili s Kristijanom Kamenikom.

S Policijske uprave (PU) Celje so sporočili, da je v četrtek na območju Celja, Ljubljane in Kranja potekala izvedba več hišnih preiskav zaradi suma storitve kaznivih dejanj, povezanih s prometom s prepovedanimi drogami. Celjski  kriminalisti so v sodelovanju s policisti trem osebam odvzeli prostost.

Gre za 51-letnega državljana Bosne in Hercegovine z območja Celja ter 43 in 33 let stara moška, slovenska državljana, doma iz Ljubljane in Celja, je sporočila Milena Trbulin s PU Celje. 

51-letni bosanski državljan v Celju dobro poznan zaradi svojih kriminalnih dejanj

Po naših neuradnih informacijah je bosanski državljan stari znanec policije, ki je bil že v zaporu zaradi trgovine z mamili. V Celju naj bi bil zaradi svojih kriminalnih dejanj dobro poznan, na veliko naj bi prodajal heroin.

Kriminalisti so preiskavo izvajali na podlagi obvestil in v sodelovanju s tujimi varnostnimi ter pravosodnimi organi, predvsem italijanskimi. Z različnimi preiskovalnimi aktivnostmi, tudi s prikritimi preiskovalnimi ukrepi, ki so potekali od sredine lanskega leta, so ugotovili, da so osumljeni sodelovali v širše organizirani kriminalni združbi, ki je delovala na širšem evropskem prostori ter bila organizirana za transport in preprodajo prepovedanih drog, predvsem kokaina. 

Osumljeni so med drugimi sodelovali tudi pri nabavi in transportu približno 47 kilogramov prepovedane droge kokain, vrednega skoraj dva milijona evrov, ki je bila slovenskemu državljanu maja lani zasežena v Milanu v Italiji. Po naših neuradnih podatkih gre za razvpitega Kristijana Kamenika, ki so ga italijanski organi obsodili na osem let zaporne kazni.

Droge

Preprodaja kokaina (Foto: Thinkstock)

Po dostopnih podatkih je takrat aretirani slovenski državljan zaradi vpletenosti v kaznivo dejanje že obsojen na 8 letno zaporno kazen, je dodala Trbulinova. Policisti so ugotovili še, da je bila prepovedana droga, ki je bila zasežena v Italiji, namenjena v Slovenijo.

Osumljene bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po členu 186/I, III Kazenskega zakonika (KZ-1). Za kaznivo dejanje je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora. Obravnavane bodo policisti najverjetneje danes privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, so še sporočili s PU Celje. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 29
 
fantom46 16.06.2017 22:59:58
Slovenija je pravna država............vodijo jo odvetniki.
Več komentarjev