Celjski policisti v le treh urah nadzora našteli 62 kršitev pešcev

Celjski policisti so med zgolj triurnim izvajanjem nadzora pešcev in voznikov zaznali 16 kršitev voznikov do pešcev in 62 kršitev pešcev. 49 kršiteljem so izdali plačilne naloge, ostale pa opozorili. Ob tem pešce opozarjajo, naj z odsevnimi predmeti poskrbijo za svojo vidnost. Ta je v teh jesenskih dneh, ko so dnevi krajši, še posebej pomembna.

Prometni znak

Pešci pogosto kršijo cestno prometne predpise, ugotavljajo celjski policisti. (Foto: Thinkstock)

Celjski policisti so v četrtek med osmo in enajsto uro na celotnem območju PU Celje izvajali poostren nadzor, katerega poudarek je bil na na ugotavljanju kršitev pešcev in voznikov do pešcev.

V nadzoru so zaznali 16 kršitev voznikov do pešcev in 62 kršitev pešcev. 49 kršiteljem so izdali plačilne naloge, ostale pa opozorili.

V nadzoru pa so policisti ugotovili še več drugih kršitev. V 14 primerih je šlo za neuporabo varnostnega pasu. Sedem kršiteljev so oglobili, sedem opozorili. V 13 primerih so zaznali nepravilno uporabo mobilnega telefona, kršiteljem so izdal devet plačilnih nalogov. Dvema voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj, so zasegli vozili.

"Pešce, ki so najranljivejši udeleženci v cestnem prometu, poleg spoštovanja prometnih predpisov, še posebej opozarjamo, naj z odsevnimi predmeti poskrbijo za svojo vidnost. Ta je v teh jesenskih dneh, ko so dnevi krajši, še posebej pomembna," so zapisali policisti.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 35
 
nesrečko 16.10.2017 10:26:45
V Srboslaviji napravijo največ prometnih prekrškov Zoranovi občinski redarji!
Več komentarjev