Črna kronika

V čelnem trčenju v Ljubljani lažje poškodovana oba voznika

Ljubljana, 17. 02. 2017 07.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Ljubljani se je na Celovški cesti proti Mednem zgodila prometna nesreča, zaradi katere je bila cesta nekaj časa zaprta. V čelnem trčenju sta bila lažje poškodovana oba voznika. Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, zato vozite previdno.

Malo po 6. uri zjutraj se je na Celovški cesti proti Mednem zgodila prometna nesreča, v kateri sta čelno trčili dve osebni vozili.

"Voznik osebnega avtomobila Ford C-Max je vozil iz smeri Mednega proti Ljubljani in zapeljal na levo smerno vozišče, pri tem pa z levim delom trčil v varovalno ograjo, nato pa je odvil v desno ter s sprednjo desno stranjo vozila trčil v vozilo Renault Kangoo, ki je takrat iz smeri Ljubljane pravilno pripeljalo po nasprotni strani," so sporočili iz PU Ljubljana.

Posredovali so gasilci Gasilske brigade Ljubljana, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in nudili pomoč reševalcem.

V nesreči sta bila oba voznika lažje telesno poškodovana, z reševalnim vozilom pa so ju odpeljali v ljubljanski klinični center. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog. V nesreči je nastalo za približno 16 tisoč evrov materialne škode.

Cesta Ljubljana-Medvode je bila zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče pri Stanežičah zaprta. Zaradi jutranje prometne konice pa sta nastala zastoja v obe smeri.

Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, zato vozite previdno, poudarjajo na Prometno-informacijskem centru.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila.

Zapore zaradi del

V Vuhredu je zaradi rekonstrukcije mostu čez Dravo popolna zapora ceste Radlje ob Dravi-Ribnica na Pohorju, obvoz je urejen.

V Postojni je na Ljubljanski cesti zaradi izgradnje komunalne infrastrukture popolna zapora ceste Postojna-Ravbarkomanda, obvoz je po lokalnih cestah.

V Plavah je zaradi sanacije mostu popolna zapora ceste Plave-Gonjače, obvoz je urejen.

V Selah pri Volčah je zaradi gradnje nadomestnega mostu popolna zapora ceste Nova Gorica-Tolmin, promet poteka izmenično enosmerno ob gradbišču.

Na Kozini je na Bazoviški cesti zaradi izvedbe hodnika za pešce in krožišča popolna zapora ceste Kozina-Starod, obvoz je urejen.

Več informacij o trenutnem stanju na cestah preberite na strani Prometno-informacijskega centra

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tepee
17. 02. 2017 12.54
je cesta že prevozna....?????
hotchilipoper
17. 02. 2017 08.07
+0
Ta naša država se mi zdi kot ena mišelovka,se zapre ena cesta,nikamor ne moreš pobegniti
scipio
17. 02. 2017 08.05
+22
Opažam, da v jutranji megli in tudi v mraku vse več voznikov z novejšimi avti, ki imajo dnevne luči (Tageslicht), ki so ponavadi LED in gorijo samo spredaj, medtem ko zadaj ne in vozijo neosvetljeni v megli, ko bi vendar prav nasprotno morali imeti zadnje luči prižgane, in še zadnjo meglenko zraven. To vidim tudi na avtocesti in povem vam, da je to presneto nevarno.
hotchilipoper
17. 02. 2017 08.12
-22
V megli se jim avtomatsko prižgejo tudi glavne luči,če še ne veš
Mottodedi
17. 02. 2017 08.22
+17
Ne bo držalo! Senzorji za prižiganje luči ne delujejo na difuzno svetlobo.
štrekeljc
17. 02. 2017 11.43
+9
scipio, mogoče ne bi bilo slabo, da bi se prepričal, kdaj imaš lahko prižgano zadnjo meglenko. Ne kar zmeraj in kar povsod! No, sicer to velja za več kot pol voznikov....