Črna kronika

Ceste terjale novo življenje – zaradi nepravilnega prehitevanja umrl motorist

Murska Sobota, 22. 04. 2018 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske ceste so terjale novo življenje. Pri Murski Soboti je zaradi nepravilnega prehitevanja motorist trčil v avtomobil. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer pa je zaradi hudih poškodb umrl.

S Policijske uprave (PU) Murska Sobota so nam sporočili, da so njihove ceste znova terjale življenje motorista.

"Na cesti Murska Sobota–Vaneča pri t. i. Rimski Čardi se je okrog 12. ure zgodila prometna nesreča. Motorist je domnevno zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil," je dejal Dejan Bagari s PU Murska Sobota. 

Reševalci so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer pa je motorist kasneje zaradi hudih poškodb umrl, je dodal Bagari. 

Vestnik.si navaja, da je bil motorist star 64 let in doma iz Šalamenec. 

Voznik motornega kolesa je druga smrtna žrtev na pomurskih cestah letos, obe tragični nesreči pa sta se zgodili v razmahu dveh tednov. V zadnjih petih letih se je sicer zgodilo 160 nesreč, v katerih so bili udeleženi motoristi, pet jih je umrlo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Danes več nesreč, v katerih so bili udeleženi motoristi

Z Uprave za zaščito in reševanje (URSZR) so sicer sporočili, da se je danes zgodilo kar nekaj prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi motoristi.

Ob 19.35 se je v naselju Tribej v občini Dravograd zgodila prometna nesreča med voznikom osebnega vozila in motoristom. Posredovali so gasilci KGZ Ravne na Koroškem, ki so do prihoda reševalcev ZRCK Ravne na Koroškem pomagali ponesrečencu, sanirali razlite motorne tekočine ter pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila, s katerim so ga reševalci odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 14.48 sta na regionalni cesti v kraju Vrtovin pri Ajdovščini trčila voznik osebnega vozila in motorist. Slednji je pri padcu dobil telesne poškodbe. Na kraju nesreče so posredovali gasilci GRC Ajdovščina, policija in reševalci NMP Nova Gorica, ki so poškodovanega motorista oskrbeli in odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 12.39 je v naselju Velika Varnica v občini Videm motorist padel. Reševalci NMP Ptuj so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Ob 11.15 je motorist padel med Merčami in Povirjem pri odcepu za Plešivico v občini Sežana. Gasilci ZGRS Sežana so izvajali požarno in naletno varovanje, nudili pomoč NMP Sežana ter sanirali cestišče. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola, so še dodali na URSZR.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3