Črna kronika

Četrti obtoženi ugrabitve Zorice Škrbić odkorakal na prostost

Ljubljana, 11. 03. 2016 09.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Milan Trivković, četrti obtoženi sodelovanja pri ugrabitvi 32-letne Zorice Škrbić iz Ljubljane, je odkorakal iz pripora. Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča ga je zaradi pomanjkanja dokazov namreč oprostil. Tožilka je že napovedala pritožbo.

Trije obtoženi so krivdo priznali, četrti je na prostosti.
Trije obtoženi so krivdo priznali, četrti je na prostosti. FOTO: POP TV

Milan Trivković, ki je bil v priporu od novembra 2014, je svojo krivdo vseskozi zanikal. Po poročanju Dnevnika je v zaključnem govoru povedal, da z očitanim kaznivim dejanjem nima nič, sicer bi priznal že na začetku, ko mu je tožilstvo predlagalo nizko kazen.

Sporazum o priznanju krivde so sicer že na predobravnavnem naroku s tožilko podpisali Željko Petrović, ki ga je sodni senat obsodil na 15 let zapora, Blagoje Sazdov, ki je bil obsojen na 14 let zapora, in Senad Livadić, ki je bil obsojen na dve leti in tri mesece zapora. Kazni prestajajo v zaporu na Dobu.

Tožilka Mateja Gončin je Trivkoviću očitala, da je pred ugrabitvijo Škrbićevo kar nekaj časa opazoval, da bi se druščina seznanila z njenimi življenjskimi navadami. Prav tako naj bi ugrabljeno z alfo romeo prepeljal del poti do gozda, kjer sta jo Petrović in Sazdov mučila. 

Zorico Škrbić so ugrabili konec 26. junija 2014 v Ljubljani. Njeno truplo so našli naslednji dan v Podpeči.
Zorico Škrbić so ugrabili konec 26. junija 2014 v Ljubljani. Njeno truplo so našli naslednji dan v Podpeči. FOTO: B.G.

Anonimna priča žrtev napada

Škrbićevo so ugrabili 26. junija lani v središču Ljubljane, jo odpeljali v gozd, kjer so jo priklenili za drevo ter jo vso noč mučili. Zelo hudo poškodovano so odvrgli v Podpeči. Padec je povzročil še dodatne poškodbe in ženska je umrla na kraju dogodka.

Kot je še poročal omenjeni čanik, je Gončinova opozorila na pričanje žrtvine mame, da je pred ugrabitvijo najmanj dvakrat videla moškega v beli alfi, ki je opazoval njihovo stanovanje. Na sojenju ga je prepoznala v Trivkoviću. Prav tako ga je po besedah tožilke z belo alfo povezala anonimna priča številka 100. O obtoženem naj bi sicer vedela še več, a tega na sodišču ni razkrila, ker se je bala maščevanja. Pred zaslišanjem je namreč izvedela, da se zanjo zanimajo neznanci, in bila je prepričana, da se bodo znesli nad njo, če bo obtoženega obremenila.

Enako naj bi bilo z anonimno pričo številka 88, ki jo je po tistem, ko je dobila vabilo na obravnavo, pretepel neznanec. Najprej jo je udaril po obrazu, ko je padla na tla, pa je prejela še dva udarca v trebuh. Ko je mimo pripeljal avto, je napadalec pobegnil. Čez nekaj dni so jo hoteli še povoziti z avtom, a se je pravočasno umaknila.

Zagovornik Blaž Kovačič Mlinar je medtem dejal, da tožilka igra na čustvene strune in tudi, da ga je strah dneva, ko se bodo izrekale sodbe, ki bodo všečne in populistične. Dodal je, da obrambna ni le dokazala, da obstaja razumen dvom, pač pa tudi, da obtoženi ni kriv.

Gončinova iz specializiranega tožilstva, ki je za Trivkovića predlagala osem let zapora, je že napovedala pritožbo na višje sodišče.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3