Črna kronika

Dejan G. nedolžen, lov na morilca se seli v Zagreb

Split, 17. 09. 2012 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko se je izkazalo, da Srb Dejan G. ni kriv za kruto smrt mehiške turistke Selene na Hrvaškem, se je preiskava preselila v Zagreb, kjer naj bi policisti zbirali obvestila o domnevnem osumljencu.

23 dni po umoru še vedno ni znano, kdo je umoril Seleno.
23 dni po umoru še vedno ni znano, kdo je umoril Seleno. FOTO: dnevnik.hr
Hrvaški policisti, ki preiskujejo smrt mehiške turistke Selene na splitskem Marjanu, naj bi zdaj preiskavo usmerili v Zagreb, poroča Jutarnji list. Preiskovali naj bi moškega, ki živi v zahodnem delu mestnega središča.

Policisti naj bi v zadnjih dneh na območju Zagreba zaslišali več ljudi, večinoma naj bi šlo za navijače in ljudi, ki že imajo obsežne policijske kartoteke, ki vsebujejo tudi nasilna dejanja.
Policiste naj bi tokrat na sled pripeljal lokalni ovaduh, zagrebški policisti pa so nato navezali stik s splitskimi kolegi.

Policisti naj bi še posebej zavzeto iskali lastnika črno-rdečega dresa nogometnega kluba Milan, številka 5 in z napisom Reksi, za katerega pa po novih informacijah ni nujno, da je pripadal morilcu. Policija celo sumi, da bi lahko morilec v bližini kraja zločina najden nahrbtnik odvrgel, da bi policijo speljal na napačno sled.

Kljub temu policija išče lastnika nahrbtnika, saj je to eden najbolj oprijemljivih fizičnih dokazov, ki jih v tem primeru sploh imajo. Policija poleg tega razpolaga tudi z DNK storilca, ki so ga našli pod nohti žrtve, in prstnim odtisom domnevnega storilca, za katerega pa ni znano, na katerem predmetu je bil najden.

Čeprav je policija o poteku preiskave na začetku redno obveščala javnost, so zdaj spremenili taktiko in se zavili v molk. Naslednje informacije naj bi tako javnosti sporočili šele, ko bo preiskava dala konkretne rezultate.

Za to so se najbrž odločili tudi po dramatični aretaciji v Srbiji, ko je bil bolj kot ne le na podlagi dejstva, da je letos počitnikoval v Dalmaciji, in da občasno nosi drese nogometnih klubov, aretiran 45-letni Dejan G. Za katerega pa se je po DNK-analizi izkazalo, da ni morilec, pravzaprav ga v času umora sploh ni bilo v Splitu, počitnikoval je namreč v 140 kilometrov oddaljenem Biogradu.

Policija išče lastnika dresa.
Policija išče lastnika dresa. FOTO: PU splitsko - dalmatinska
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jaka..
17. 09. 2012 15.05
+4
pa kje zdej kamenik in njegovi ,..mama brat sedijo,....
Jožajoža
17. 09. 2012 14.10
+6
hrvati bodo primer rešili. zašili so celo kamenika, v sloveniji so ga oprostili , sodnik ali sodnica ,tožilci,policija pa so na koncu imeli nakazano zajetno vsoto denarja za "uspešno" sojenje.
Borut.Hood
17. 09. 2012 13.24
+0
24ur.com/hrvaško-mehiška-telenovela ......
JezekTekaTeka47
17. 09. 2012 12.45
+19
Ne morjo bit Srbi za vse krivi ...
pankration
17. 09. 2012 14.02
+23
Sploh nima veze katere narodnosti je. Važno je, da ga ulovijo. Jaz bi ga kar mehiki izročil. Pa naj mu tam dodelijo kazen. Tukaj so kazni premile.