Črna kronika

Do smrti povozil vzdrževalca cest

Mojstrana, 20. 10. 2009 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Voznik z Jesenic je pri Mojstrani zbil vzdrževalca cest, ki je zaradi poškodb umrl v ljubljanskem kliničnem centru. Vzrok za nesrečo je bila neprilagojena hitrost in neustrezna signalizacija.

Nesreči je poleg hitrosti botrovala tudi neustrezna prometna signalizacija (fotografija je simbolična).
Nesreči je poleg hitrosti botrovala tudi neustrezna prometna signalizacija (fotografija je simbolična). FOTO: Blaž Garbajs

Kot smo poročali že včeraj, se je v Belci pri Mojstrani včeraj okoli 14.30 zgodila prometna nesreča, v kateri je 49-letni voznik osebnega avtomobila zbil 46-letnega vzdrževalca cest, ta pa je zaradi hudih poškodb nekaj ur zatem v Kliničnem centru Ljubljana umrl. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika in neustrezno postavljene prometne signalizacije.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, 49-letnemu vozniku z Jesenic zaradi neprilagojene hitrosti v naselju Belca ni uspelo pravočasno ustaviti avtomobila pred zaporo, kjer so vzdrževalci opravljali redna vzdrževalna dela. Tako je najprej oplazil dva osebna avtomobila, ki sta se ustavljala pred zaporo, nato pa je z vozilom zbil 46-letnega delavca in ga hudo telesno poškodoval.

Poškodovanemu so do prihoda reševalnega vozila prvo pomoč nudili mimoidoči, potem pa so ga reševalci prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice. Od tam so ga s helikopterjem prepeljali v Klinični center Ljubljana, kjer je nekaj po 22. uri umrl.

Kraj prometne nesreče sta si ogledali državna tožilka in preiskovalna sodnica ter pri tem ugotovili, da prometna signalizacija, ki je označevala delo na cesti, ni bila ustrezna. Policisti bodo zoper voznika osebnega avtomobila podali kazensko ovadbo, zaradi prekrška pa bodo ukrepali zoper pravno in odgovorno osebo izvajalca del na cesti, so v sporočilu za javnost še zapisali kranjski policisti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

binglec123
22. 10. 2009 14.22
@askalama; sam ne bi moral boljše opisat. @mojstrana; to ni izgovor, če človek dela pošteno in gara kot žival. nepošteno pa je, da ga je ubil. me zanima kako bi to argumentirala svojcem preminulega oz. bog ne daj da prideš sama v to situacijo kot morilec ali pa kot sorodnik žrtve. če je bil domačin, pa je najbrž vedel, za dela na cesti... na cesti moraš biti zbran pa pika.
mojstrana
21. 10. 2009 20.56
askalama to ni bizgec ampak je človek tako ko mi!!!!!!!
andy2008
21. 10. 2009 20.50
karkoli sedaj naredijo, je prepozno za mnoga že izgubljena življenja. sama se vozim po tej cesti vsak dan v službo skoraj 50km v eno smer, in moram reči, da je kultura vožnje na čisti nuli. cesta je slaba, ljudje pa hitijo, prehitevajo na ovinkih, ti vozijo za ritjo... če se vam že mudi, pa štartajte od doma 30min prej!!! ko nekoga ubiješ je prepozno misliti, da se to vsakemu lahko zgodi. mnogim je za odvzet voz.dovoljenja in vozila. tipična slika slovenskih cest. žalostno.
askalama
21. 10. 2009 19.52
-1
mojstrani Torej je bizgec ustal ob drugi uri zjutraj, se odpeljal v službo eno uro stran, torej je bil nekaj čez tretjo v službi, kjer je garal osem ur, nakar se vrne domov in bi bil okrog 12 ure doma? Človeka je zbil okrog 14.30! Zaspan nimaš za volanom kaj delat, pa me prav briga, če vsak dan crkuje na šihtu od napora, cesta je je javna površina in na njej veljajo določena pravila katera so v korist vsem, ki jo uporabljajo, drugače nastane kaos, oz. to kar je nastalo! Na tej cesti praktično na istem mestu, samo v obratni smeri sta pa pred leti ugasnili dve življenji, ker je motorist pridivjal več kot 200km/h in ubil voznika, ki se je vključeval na cesto in sebe, pa nima veze kdaj je prišel rešilec, ker ni bilo več kaj pobrat. Povej tako kot je, ne tako kot se tebi zdi prav! Pa pri tej nesreči ni bilo nobenega ovinka ampak več kot 500 metrska ravnina oz. najdaljša ravnina na tej cesti!
mojstrana
21. 10. 2009 18.46
binglec123 ti bi po svoji logiki kar use zapru v keho bi rad bi te videl ko bi ob drugi uri zutraj ustali in se odpeljau v službo pa ne to 10min stran ampak kar 1h od doma v sljužbi bi delal 8h fizično in naporno delo potem pa po koncu službe pa še 1h vožnje do doma če bi vi usi poznali to cesto bi se drugače oglašali na tem ovinku je pred leti tudi ogasnilo življenje še to na reševalno vozilo so čakali več kot pol ure k z osebni avtomobilom po omejitvah nimaš 15min kaj delati iz jesenic do belce
Vurer
21. 10. 2009 16.33
Včeraj mi je na Avtocesti, še vedno na avtocesti pri izvozu Kranj-Zahod pred avtom skočil delovec na nasprtnem pasz za v Ljubljano! In kaj je delal: Iz nasprotnega pasa avtoceste je prečkal celotna 2 pasa ter še naše 2 pasa, skupno celo avtocesto z 45% obremenitvijo avtoceste. Ali je bil prehod?
binglec123
21. 10. 2009 11.11
to žival za volanom bi morali spraviti v keho za nekaj let. zdaj se izgovarjajo, da je firma napačno postavila signalizacijo... to, da je prepovedano prehitevati kolono te naučijo že pri teoriji v avtošoli.
askalama
21. 10. 2009 07.59
ahs "Pozdravljeni,zakaj ste tako zlobni,a mislite,da se to nam in seveda vam ne more narediti.Vsi smo ljudje in vsakemu se to lahko naredi" Draga ahs, na koncu 500 metrske ravnine je razbil 2 avta in ubil delavca navzlic kar lepi zavorni sledi, ne to se ne more naredit vsakemu, razen če je pijan, nor ali pa slep! Signalizacija je bila tako ali drugače in jo moraš upoštevat pa nekaj pričakovat!
bolimepatak
21. 10. 2009 07.53
Na koncu bo kriv delavec ?! Zato, da naše riti ne premetava po cestah, je delavec in oče izgubil življenje. Nekateri, pa sedaj zagovarjate voznika, ki" revež" ni vedel, da vozi bistveno prehitro. Sredi belega dne, na ravnini,table,stroj na cesti,ljudje na cesti, po mnenju nekaterih ni zadosten razlog za zmanjšanje hitrosti in previdnost !
twt
20. 10. 2009 21.38
Pozdravljeni,zakaj ste tako zlobni,a mislite,da se to nam in seveda vam ne more narediti.Vsi smo ljudje in vsakemu se to lahko naredi,samo,da to res ni prav.Povedala bi vam rada,da sem se včeraj peljala po tej cesti v službo ,uro pred nesrečo.,signalizacija je bila postavljena dva kilometra stran od delavcev in delovnih strojev.Delavec,ki je usmerjal promet,je bila samo eden za obe strani ceste,zato sem prepričana,da tudi signalizacija ni bila na mestu.Pa še nekaj bi vam rada povedala,voznik ni bil pijan,peljal se je iz službe..Je priden in delaven SLOVENEC. Verjemite mi,poznam ga.Družini pokojnega pa moje iskreno sožalje,to se ne bi smelo naredit.R.I.P.
Abacus
20. 10. 2009 21.27
Žalostno ,človek vsak dan vestno hodi v službo, pridno dela ,na mrazu ,pol te pa en manijak zbije....prav absurd ,pa najbrž je še družino imel :( Sožalje.
mincacinca
20. 10. 2009 21.13
Jst pa ne vem, kk je blo, zakva je blo, kva je k tragediji prpomogl. Vem pa, da je še eno življenje izgubljeno, življenje svojcev žrtve po ustavljeno. Žal. ISKRENO SOŽALJE.
Sabina Karahodži?-Kadi?
20. 10. 2009 20.57
a kdo ve kdo je bil udeležen
mojstrana
20. 10. 2009 19.38
danes sem se sam pelu proti kranjski gori ta signalizacija se po domače povedano čisto v k... postavljen table pri mojstrani da delajo na cesti (barvajo cestišče) pa do gozd martuljka nobenega deavca same table nakar v gozd martuljku vidim pokrit delavni stroj. ko končajo delo na odstranijo table ne da se od mojstrane pa do kranjske gore moraš voziti 40km/h drugače pa glede te nesreče najpren naj vredu popravijo cesto ne da samo filo na fliko da jahaš od jesenic do kranjseke gore ko so dealavci popravljali cesto je samo EN človek usmerjau promet v obe strani!!! folk kako vete da je ta oseba bila pijana zanima me odgovor
denobmw
20. 10. 2009 19.25
8JASMIN PIJAN TE JE NAREDU!! ZGLEDA SI NEPISMEN!!
Roxy79
20. 10. 2009 19.21
EINS............... če tako pravič.... bi morali cestarji postaviti ob vsaki cesti levo in desno 2m visoko OGRAJO,da se nebi živali sprehajale po cesti. So cestarji kot žival,ki skoči iznenada na cesto??????
buhiman
20. 10. 2009 18.28
100% alko kriv
Eins
20. 10. 2009 17.17
Žalostno! Ampak! Še dobro da ni več takih nesreč! Ti darsovi delavci se tudi sprehajajo po cesti, kot da bi bili v parku!
SPIRITPOWER
20. 10. 2009 17.07
NI SE DRŽAL OMEJITEV POSTAVLJENIH NA OBMOČJU DELA!! TO JE TO...PREHITER PA ŠE PIJAN PO VSEJ MOŽNOSTI! ŽALOSTNO...MOJE SOŽALJE NJEGOVI DRUŽINI!
8JASMIN
20. 10. 2009 17.00
KAJ DELA SEDAJ TA SUHA DUHOVNIKOVA NA DARSU, SAMO ŽVEKA ???????????????