Črna kronika

Dolenjski policisti na delu ujeli 'serijskega' tatu

Novo mesto, 08. 12. 2016 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ker so se na določenem območju na Dolenjskem v zadnjem času vrstili vlomi in kraje, so policisti tam povečali svojo prisotnost. Tako so na delu zasačili moškega, ki je iz kmetijskega traktorja kradel gorivo. Po preiskavi na njegovem domu so tam našli še več delov kmetijskih strojev in vlomilsko orodje. Sumijo ga najmanj desetih tatvin in požiga kozolca.

Policisti so na območju Dolenjske v zadnjem času obravnavali več tatvin, zato so tam, kjer so se te pogosto dogajale, povečali svojo prisotnost. Šentjernejski policisti so tako v ponedeljek v Šmaljčji vasi zalotili moškega, ki je prerezal žičnato ograjo in na dvorišču podjetja iz rezervoarja kmetijskega traktorja ukradel gorivo. Moškemu so takoj odvzeli prostost.

Med preiskavo so policisti ugotovili, da je 21-letnik z območja Litije osumljen vsaj desetih kaznivih dejanj tatvin in požiga na Dolenjskem v zadnjem mesecu dni.

Moški je iz rezervoarjev delovnih strojev in kmetijskih traktorjev kradel gorivo, dele kmetijskih traktorjev in akumulatorje. Sumijo ga tudi požiga kozolca v Šentjerneju, kjer je nastalo za okoli 12 tisoč evrov škode.

Policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na domu osumljenca. Tam so našli in zasegli več akumulatorjev, dele kmetijskih traktorjev, vlomilsko orodje in posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da je prepovedana droga.

Osumljenca so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policisti pa nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ssbobo
11. 12. 2016 15.48
in kakšna kazen ga bo doletela................ NE POZABITI zaključiti te novice čez par let , ko bo vse skupaj zastaralo v tem neustreznem sistemu Bananistana
štrekeljc
09. 12. 2016 18.25
+5
na določenem območju na Dolenjskem - aha, že vemo, kdo so ti "serijski" tatovi.
Eitipatapa
08. 12. 2016 19.12
+11
Pribit na kozolec pa 50 vzgojinih z bičem po hrbtu in dlaneh. Drugače od "represije" teh banalnih slovenskih zakonov, ne bo koristi in bo še naprej kradel ter počel ostala kazniva dejanja.
Hary6
09. 12. 2016 10.14
+5
in kaj bi ti naredu s tistimi ki so pokradli celo državo pa še danes vladajo
luciluk
09. 12. 2016 22.02
+1