Črna kronika

'Družinski prijatelj je posilil najino 12-letnico'

Koprivnica, 26. 01. 2013 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šokirani starši iz hrvaške Podravine so potrdili, da je 22-letnik, sicer družinski prijatelj, ugrabil in posilil njihovo 12-letno hčerko. Napadalec je tudi sam oče, v njihovem domu pa je bil vedno dobrodošel. Deklica je še vedno v šoku.

Na območju hrvaške Podravine je konec preteklega tedna 22-letnik ugrabil 12-letnico. Gre za družinskega prijatelja, ki je sicer tudi oče kar štirih otrok. Moški je deklico srečal, ko se je ta vračala domov. Bila je pri prijateljici, kjer sta skupaj pisali domačo nalogo in se učili. 12-letnica je bila od doma oddaljena le slabih 20 metrov, ko jo je moški nasilno potisnil v vozilo in odpeljal.

Deklico je zadrževal kar štiri ure, v tem času pa jo je posiljeval, poročajo hrvaški mediji. Dogodek so novinarjem potrdili tudi šokirani starši, ki najprej niso vedeli, kaj se je zgodilo. Deklica naj bi se zvečer vrnila domov, zjutraj pa jim je le razkrila, da je bila žrtev napada. Starši so nemudoma poklicali policiste, ki so deklico predali zdravstvenemu osebju in socialnim delavcem. Zdravniki v hrvaškem mestu Koprivnica so potrdili, da je 12-letnica utrpela poškodbe spolnih organov, po telesu pa so bile vidne modrice. Posilstvo so potrdili tudi zdravniki v Zagrebu.

"Bil je naš družinski prijatelj in nikoli ni s svojim obnašanjem ali izjavami dal slutiti, da ga najina hči zanima. /.../ Upam, da bo obsojen na najvišjo možno kazen," je dejal oče žrtve. Ob napadu naj bi bil prisoten tudi 15-letni bratranec napadalca, ki pa ni sodeloval v zločinu, prav tako pa ga ni niti preprečil, saj naj ne bi bil dovolj fizično močan, da ustavi svojega 22-letnega sorodnika. Mati deklice je v šoku. Pravi, da so bili doma prepričani, da gre za človeka, katerega dobro poznajo. A očitno so se motili. "Sam je oče štirih otrok, moji družini pa je povzročil trpljenje in žalost," je hrvaškim novinarjem v solzah povedala mati deklice.

Deklica se je že vrnila v šolo, čeprav je še vedno v šoku. Spi podnevi, saj se teme boji, in ponoči v strahu bedi. V šolo in iz nje jo vozijo, saj jo je strah. Prav tako ne želi zapustiti hiše brez spremstva. Starši so dejali, da se napadalcu ne bodo maščevali, a da mora vedeti, da je za njih mrtev, še poročajo hrvaški mediji.

Policija primer še obravnava.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja