Črna kronika

Dunaj: 21-letnik do smrti pretepel 54-letnico

Dunaj, 04. 05. 2016 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Dunaju je 21-letni Kenijec, ki so mu v Avstriji zavrnili prošnjo za azil, brez razloga z železno palico napadel 54-letnico, ki je bila na poti v službo. Ženska je poškodbam podlegla na kraju dogodka, storilca pa so prijeli pripadniki specialne enote.

Avstrijsko prestolnico pretresa grozljiv umor, ki se je zgodil ponoči. 21-letni Kenijec, prosilec za azil, ki so mu v Avstriji zavrnili prošnjo, se je z železno palico lotil 54-letne ženske, ki je v napadu utrpela tako hude poškodbe glave, da je umrla na kraju dogodka.

Avstrijska policija
Avstrijska policija FOTO: Jani Dolinšek

Napadalca, ki je po napadu zbežal, so pozneje prijeli pripadniki specialne enote avstrijske policije Wega, je povedal tiskovni predstavnik policije Christoph Pölzl.

Kenijec je Dunajčanko, ki je bila z 41-letno sodelavko na poti v lokal na trgu Brunnenmarkt, ki sta ga čistili, brez razloga napadel ob 2.30 zjutraj. Sodelavka se je po napadu skrila za stojnico in poklicala policijo. Poklicala jo je tudi stanovalka bližnjega bloka, ki je napad opazila.

21-letnik je žensko napadel z meter dolgo palico, ki je tehtala 10 kilogramov. Razlogi za napad še niso znani. Po podatkih policije ni izključena niti psihoza, prepričani pa so, da se napadalec in ženska nista poznala. 

Napadalca naj bi policija poznala že od prej. Obravnavali naj bi ga zaradi posedovanja mamil, prav tako zaradi različnih fizičnih napadov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.