Črna kronika

Dva vloma in tatvina na območju Ljubljane

Ljubljana, 11. 11. 2016 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski policisti so v preteklih dneh obravnavali dva vloma in eno tatvino. Na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani je 32-letnik s še dvema osumljencema vlomil v garažo in nato še v stanovanje. Neznanec je vlomil tudi v hišo na Škofljici, iz katere je ukradel denar in nakit in povzročil za več tisoč evrov škode. V okolici Medvod pa sta roparja zamotila trgovko in ukradla cigarete.

Vlomilec
Vlomilec FOTO: Thinkstock

Ljubljanski policisti so imeli te dni veliko dela z vlomilci in tatovi. V sredo nekaj po 20. uri so trije osumljenci vlomili v garažo na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani. Policisti so po pregledu kraja dogodka kmalu izsledili in prijeli 32-letnika. Po prvih policijskih informacijah je 32-letnik skupaj s še dvema za zdaj neznanima osumljencema vlomil v garažo, skozi katero so nato nepridipravi vstopili v notranjost stanovanjskega bloka in nato vlomili še v stanovanje. Pri tem jih je eden od stanovalcev zalotil, zato so ga poškropili s solzivcem.

Policisti nadaljujejo s preiskavo, 32-letnika so kazensko ovadili in ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Osumljenca so sicer v preteklosti za podobna dejanja že obravnavali, so sporočili iz PU Ljubljana.

Včeraj pa so ljubljanske policiste okoli 21.15. ure obvestili, da je nekdo vlomil v hišo na Škofljici. Policisti, ki so se odpravili na kraj, so ugotovili, da je neznanec v popoldanskem času vlomil skozi pritlično okno, vstopil v hišo in ukradel denar in nakit. Lastnikom je povzročil za nekaj tisoč evrov škode.

V četrtek popoldne pa so prejeli obvestilo o tatvini v trgovini v okolici Medvod. "Neznana storilca sta zamotila prodajalko s preusmerjanjem pozornosti od dogajanja v trgovini in izvršila tatvino cigaret," so zapisali ljubljanski policisti. Ko sta tatova vstopila v trgovino, je eden od njiju zamotil prodajalko tako, da je naročil sendvič in rogljiček, drugi pa je medtem ukradel cigarete. Policija storilca še išče. Eden je star okoli 20 let, visok okoli 170 centimetrov, oblečen pa je bil v temnejšo bundo. Drugi storilec je star okoli 25 let, oblečen je bil v modro bundo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luciluk
13. 11. 2016 17.54
kaj je Faki že zunaj??
Enik
11. 11. 2016 20.01
+2
Ni več ameriških volitev, pa ste obesili članek o dveh vlomih in tatvini? Vsak dan je v RS cca 20 vlomov in 40 tatvin, vi pa naredite članek o teh dveh, kot da je to izredni dogodek.. Naslednji članek bo, da obstaja sum, da se je en politik zlagal.. enkrat..morda.. Ponosen na vas FDV-jevci.. ;)
peT99
11. 11. 2016 14.33
+3
Me zanima urejenost zakonodaje na tem področju, če ga dobiš in ga tako ali drugače poškoduješ ? Sploh imaš kakšne možnosti v morebitni tožbi ? Ker če moraš čakati policiste potem si lahko rečeš samo "srečno" .... V nekaterih zveznih državah ZDA imaš pač pravico človeka tudi ubiti, kar se mi sploh ne zdi sporno, gre namreč za "osebno nedotakljivost". Pa še marsikdo bi mogoče dvakrat premislil.
mufflon
11. 11. 2016 12.01
+8
Bodo že naleteli na presenečenje, prej ali slej....