Črna kronika

Eksplozija v pirotehnični tovarni terjala najmanj pet življenj

Rim, 12. 09. 2011 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V pirotehnični tovarni blizu Rima so odjeknile tri eksplozije. Umrlo je najmanj pet ljudi. Zaradi velike verjetnosti novih eksplozij so gasilci ogenj gasili z oddaljenosti, sosednje hiše pa so evakuirali.

V treh eksplozijah, ki so danes popoldne odjeknile v pirotehnični tovarni v lasti družine Cancelli blizu Rima, je po poročanju italijanskih medijev umrlo najmanj pet ljudi. Po podatkih časnika La Republicca sta med žrtvami lastnik tovarne in njegova dva sinova, skupaj pa bi se število žrtev utegnilo povzpeti na sedem.

Med žrtvami naj bi bili namreč še štirje delavci in obiskovalec, ki je v svoje vozilo nalagal pirotehnične izdelke, poroča La Republicca.

Informacij o žrtvah eksplozij, ki so odjeknile znotraj tovarne, uradno še niso potrdili, so pa po poročanju italijanskih medijev na prizorišče prišli policisti, pristojni državni tožilec in gasilci. Slednji so s pomočjo helikopterjev gasili ogenj.

Prav zaradi velike verjetnosti novih eksplozij so gasilci ogenj gasili z oddaljenosti. Ogenj je zajel tudi bližnji gozd, ogrožal pa je tudi sosednje stanovanjske hiše, ki so jih zato že evakuirali.

Uradnih informacij o vzrokih za eksplozije in požar še ni, še poročajo italijanski mediji.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jimi1
12. 09. 2011 21.27
4592612..... Petarde so po zakonu prepovedane ! No s prepovedjo so dosegli to, da je ponovno zaživel črni trg z nenadzorovanim uvozom poceni neatestiranih in uporabniku nevarnih izdelkov brez navodil varne uporabe, ter domačo inprovizirano nestrokovno proizvodnjo. No sedaj so takšni kot ti srečni, ko letijo prsti po zraku....?
binglec123
12. 09. 2011 20.58
itaq... takoj se najde nekdo, ki bi zopet zadeve omejeval in prepovedal. kaj vam je?? dejstvo je, da stvari niso nevarne, če z njimi rokuješ kot je potrebno. vsaka nesreča se je zgodila zaradi malomarnosti.
Tim Juriševi?
12. 09. 2011 20.28
pa so šle piratke :(
big brother
12. 09. 2011 20.27
V Sloveniji so 3 firme ki vsako leto delajo to. Niso problem samo petarde, problem so tudi premočne rakete in pa boxi. Pyrop...je letos dala ven 25 boxev nad 1000g:))) a dovoljeno je maxi 1000g.
pyrofox
12. 09. 2011 20.20
Inšpektorji , pri nas delujejo tako , roka roka . Poznam kar nekaj takšnih zadev katere bi se dalo na veliko debatirati . Tudi znana pirotehnična firma pri nas , je lansko leto delala ravno tisto kar je v zakoniku prepovedano , in kaj so inšpektorji naredili , ENOSTAVNO NIČ , tako je pri nas , in samo čakamo lahko kdaj se bo to tudi pri nas zgodilo .
big brother
12. 09. 2011 20.18
Jimi to ne bo držalo. Če bi petarde popolnoma prepovedali, bi zmanjšali tveganje za več kot polovico, namreč ravno smodnik iz petard je ponavadi glavni krivec za domače nesreče. Kaj delate minus, kaj vam je?
Jimi1
12. 09. 2011 20.12
Smodnik je najbolj občutljiv na sicer vsakdanje iskrice statike.... Edina prava zaščita je, da ga ni preveč na kupu. Pirotehnika pač zna biti nevarna, še bolj nevarna pa je njena prepoved, ko začno državljani posegati po doma narejenih inproviziranih sredstvih
big brother
12. 09. 2011 19.53
pirotehnika je pač zelo nevarna zadeva, v Sloveniji se prodaja vsaj 150 artiklov, ki so izven zakonskih mej, to pomeni boxi nad 1000 g in rakete nad 75g. to je vse G3 oznaka, če kdo ve kaj to pomeni, ve kaj govorim. Inšpekcija pa nič, ker je vse podkupljeno iz zlobirano. Oni iščejo megice ki imajo 18g notri, ne iščejo pa tempiranih bomb ki imajo 2 kile notri, eksploziva seveda.