Črna kronika

Policija pri tej družini v preteklosti že posredovala

Spuhlja / Maribor, 28. 03. 2019 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
V.L. / Ti.Š. / M.V.
Komentarji
0

V kraju Spuhlja se je zgodila tragedija - v zasebnem prostoru je ena oseba umrla nasilne smrti, ena pa je bila poškodovana. Po neuradih podatkih naj bi mož ubil ženo, nato pa skušal narediti samomor. Policija je sporočila, da druge osebe niso bile ogrožene ter da so v preteklosti pri tej družini že intervenirali.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ena oseba umrla, druga poškodovana
    01:36
    Iz 24UR: Ena oseba umrla, druga poškodovana
  • Družinska tragedija v Spuhlji
    00:54
    Družinska tragedija v Spuhlji
Družinska tragedija v Spuhlji
Družinska tragedija v Spuhlji FOTO: Kanal A

V kraju Spuhlja na območju Policijske postaje Ptuj se je zjutraj zgodila tragedija. Ob 8.50 so OKC Policijske uprave (PU) Maribor obvestili, da naj bi se v Spuhlji zgodil umor in da dve osebi potrebujeta pomoč. Nemudoma so na kraj napotili policiste in reševalce.

Policisti so nato ugotovili, da je na kraju ena oseba umrla, ena pa je bila poškodovana. Na pokojni osebi so opazili sledi nasilja. Na kraju so bili tudi reševalci, ki so poškodovani osebi nudili pomoč; po zadnjih podatkih ni več v smrtni nevarnosti.

Po neuradnih podatkih naj bi mož ubil svojo 57-letno ženo, ki naj bi že pred časom vložila zahtevek za razvezo zakona, nato pa skušal storiti samomor. Malo pred 9. uro ju je našla njuna hči.

Po do sedaj zbranih obvestilih in dokazih je v družinski tragediji ena oseba umrla, druga pa je na zdravljenju v bolnišnici. "V preteklosti smo v tej družini že intervenirali," so sporočili s PU Maribor.

Policija je še sporočila, da se je tragedija zgodila v zasebnem prostoru, tako da druge osebe niso bile ogrožene. Kraj dejanja so zavarovali in omejili gibanje ter opravili potrebna preiskovalna dejanja.

V zvezi s tem trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava. "Ko bomo z zbiranjem obvestil ugotovili druga dejstva in okoliščine, pomembne za zaključek primerov, vas bomo o tem obvestili. Več podrobnosti v tej fazi preiskav ni možno nuditi," je v sporočilu za medije zapisal Bojan Kitel s PU Maribor.

V zvezi s tem policisti tako preiskujejo razloge za sum storitve kaznivega dejanja Umora po 116. členu KZ-1 in poskusa samomora, so sporočili s PU Maribor.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3