FOTO in VIDEO: Na Jesenicah v objektu zagorele pnevmatike, strupen dim ogrožal okoliške prebivalce

Na Slovenskem Javorniku pri Jesenicah je zagorelo v poslovno-stanovanjskem objektu. Gorele so pnevmatike, po okolici pa se je hitro razširil gost in strupen dim, zaradi česar je stekla tudi evakuacija. V požaru na srečo ni poškodovanih, poroča policija. Območje ostaja zaprto.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (12)

 • požar na Slovenskem Javorniku - 1
 • požar na Slovenskem Javorniku - 2
 • požar na Slovenskem Javorniku - 3
 • požar na Slovenskem Javorniku - 4
 • požar na Slovenskem Javorniku - 5
 • Požar na Jesenicah - 3
 • Požar na Jesenicah - 1
 • Požar na Jesenicah - 2
 • Požar na Jesenicah - 4
 • Požar na Jesenicah
 • Požar na Jesenicah
 • Požar na Jesenicah
V objektu še vedno gori, nevarnost širjenja ognja je majhna, območje pa je in bo še naprej zaprto do izvedbe vseh interventnih in preiskovalnih dejanj.
Policija

Na Slovenskem Javorniku pri Jesenicah je okoli 13.30 zagorelo v poslovno-stanovanjskem objektu. Po ugotovitvah policije naj bi zagorele avtomobilske pnevmatike, zaradi česar se je nad območjem širil tudi velik oblak gostega dima.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje gre za skladišča oziroma prostore podjetja ASP, ki se sicer ukvarja tudi s prodajo vozil.

Zaradi škodljivega dima in nevarnosti širjenja požara so policisti in interventne službe izpraznile stavbo, prav tako so iz previdnosti tudi evakuirali ljudi iz sosednjih objektov in stanovanjskih hiš. “Cesta je zaprta, gibanje na zavarovanem območju pa ni dovoljeno,” je popoldne pojasnil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

Gašenje še traja

Gašenje požara v poslovno-stanovanjskem objektu še traja, je povedal vodja operative in poveljnik prostovoljnih gasilcev Jesenice Robert Kejžar. Predvideva, da bodo z ekipami posamezna žarišča požara gasili še čez noč. Vsi evakuirani, razen stanovalcev objekta, so se že lahko vrnili na svoje domove.

Gasilske ekipe bodo posamezna žarišča požara gasile čez noč, vstop v objekt je namreč tvegan, je pojasnil Kejžar. "Čakamo še oceno statika, ki bo ocenil, ali je vstop v objekt varen. Do takrat pa bomo žarišča kontrolirali brez vstopanja v prostor," je razložil. Statik bo po Kejžarjevih besedah ogled opravil v petek dopoldne.

Požar na Jesenicah

Požar v obratu na Slovenskem Javorniku pri Jesenicah (Foto: Bralec)

V skrajnem primeru bi evakuirane namestili v osnovni šoli

Delavci v trgovini in delavnici ter stanovalci so objekt zapustili sami. Prebivalci objekta so sami poskrbeli tudi za nastanitev čez noč. "Povezali smo se z osnovno šolo, če bi bilo treba poskrbeti za nastanitev in prehrano evakuiranih prebivalcev objekta, a so sami poskrbeli za svojo nastanitev," je pojasnil.

Gasilci so uspeli zadržati požar v kleti objekta, tako da se ni razširil na stanovanjski del in pisarne. "V stanovanjskem delu ni gorelo, ampak dim je šel povsod. Šele jutri se bodo lahko odločili, ali gredo lahko prebivalci takoj nazaj ali pa je treba kaj pobeliti oz. popraviti," je dodal Kejžar.

Evakuirani že na svojih domovih

Vsi ti evakuirani so se že vrnili na svoje domove. Evakuirani so odšli k sosedom ali na prosto. "Ni bilo potrebe, da bi jih nekam vozili, ker tudi nismo pričakovali, da bo evakuacija dolgotrajna," je pojasnil Kejžar. Ocenil je, da je bila večina oseb evakuiranih približno od ene do dveh ur.

V gašenju požara je sodelovalo približno 70 gasilcev iz Gasilsko reševalne službe Jesenice in Gasilske zveze Jesenice. Pri evakuaciji in obveščanju pa je sodelovala tudi policija.

Požar na Jesenicah

Požar pri Jesenicah (Foto: Monika Sušanj/Radio Triglav)

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 49
FesterAdams 29.12.2016 22:26:06
Mi je ta scenarij nekak znan izpred let v zvezi s krajem Majšperk in imenom Albin Brencelj...
Več komentarjev