Črna kronika

FOTO in VIDEO: Eksplozija odnesla del stanovanjske zgradbe

Karlovac, 25. 10. 2013 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Karlovcu je v stanovanju eksplodirala jeklenka plina. Pri tem je bila lažje ranjena starejša ženska, zgradba pa močno poškodovana, zato so morali nekaj stanovalcev začasno izseliti, saj je njena stabilnost močno vprašljiva.

V Karlovcu je danes malo pred osmo uro zjutraj v stanovanjskem bloku eksplodirala plinska jeklenka. Eksplozijo je slišalo praktično celo mesto, pri tem pa je bila k sreči le lažje poškodovana 80-letna ženska. Po poročanju hrvaških spletnih medijev, naj bi utrpela lažje opekline.

Na kraj dogodka so nemudoma prispeli gasilci, policisti in reševalci, ugotovljeno pa je bilo, da je plin dalj časa uhajal, preden je eksplodiral. Pri tem je bilo zgornje nadstropje bloka huje poškodovan, saj je dobesedno odneslo del zunanjega zidu stanovanja.

Poškodovano žensko so prepeljali v karlovško bolnišnico, kjer so ji oskrbeli opekline, prvo pomoč pa ji je nudil sosed, ki živi pod njo. Tudi sam je dejal, da ga je silovita eksplozija šokirala. "Vse je bilo polno dima in praha, vendar pa se mi je uspelo prebiti do stanovanja. Videl sem sosedo, ki je bila pri zavesti in opečena, vendar pa ni bilo videti strašno. Hitro so prišli gasilci in so jo potem oskrbeli oni," je dejal sosed Bojan Petrović.

Na kraj dogodka je prišel tudi vodja karlovške intervencijske službe Martin Barić. "Natančnega vzroka še nismo ugotovili, ugibamo pa, da gre za eksplozijo plina. Poškodovana je ena ženska, ki je trenutno v bolnišnici. Ker je zaradi eksplozije vprašljiva stabilnost hiše, je bilo evakuiranih osem oseb, eno od njih so poslali na urgenco, saj je negibna, druge pa bo oskrbel Rdeči križ, ki jih bo začasno namestil v dnevno bivališče organizacije. Videli bomo, v kakšnem stanju je zgradba in ali bodo stanovalci potrebovali drugo dolgoročno namestitev," je povedal Barić.

Župan Damir Jelić pa je napovedal, da bodo ogrožene stanovalce namestili v stanovanjih, ki so v lasti mesta.

Garsonjera, v kateri je eksplodiralo, je popolnoma uničena, drugi deli zgradbe pa so ostali nepoškodovani. So pa popokala tudi okna na številnih sosednjih zgradbah, verjetno pa je poškodovanih tudi nekaj vozil, še poročajo mediji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jasnovidec Cosmos
25. 10. 2013 21.00
+1
No to je bilo na hrvaškem in res ne bi mogel preživeti brez te novice,ker me zelo zanima kaj se tam dogaja. V Avstraliji je pobegnil krokodil in napedel mimoidočega.Kaj je sledilo naprej? Nimam pojma ker ni nikjer tukaj objavljeno.
big_foot
25. 10. 2013 14.00
u porkaš, to pa ni bilo nežno. Sreča da ni bilo žrtev ali pa stanovanje nekje nižje ker bi se lahko vse skupaj sesulo.
ochi
25. 10. 2013 11.51
-2
eksplodirala jeklenka? a ste prepričani?
civitasstain@gmail.com
25. 10. 2013 18.25
+0
Tvoja stvar. Se nebo zato nič spremenilo. PLIN JE PLIN
Prism
25. 10. 2013 11.37
-4
Mi vam bomo pomagali!
civitasstain@gmail.com
25. 10. 2013 18.26
-2
pogan
25. 10. 2013 11.27
-4
Neko malo stanovanje je to bilo!!!!
civitasstain@gmail.com
25. 10. 2013 18.26
-1