Črna kronika

FOTO: 22-letnik na Puhovem mostu pri Ptuju nenadoma zapeljal na nasprotni vozni pas

Ptuj, 08. 12. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Puhovem mostu, ki predstavlja odsek Ptujske obvoznice, je 22-letnik nenadoma zapeljal na nasprotni vozni pas in silovito trčil v drugo vozilo. Poškodovane so bile štiri osebe, povzročitelj in sopotnica huje. Policisti so ugotovili, da nesreči ni botroval alkohol.

Včeraj malo po 20. uri so bili v klicnem centru Uprave RS za zaščito in reševanje obveščeni, da se je na Puhovem mostu, ki predstavlja odsek Ptujske obvoznice, zgodila hujša prometna nesreča. 

Poškodovane štiri osebe

Kot danes poročajo na upravi, sta bili v nesreči udeleženi dve osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so odhiteli na kraj in ga zavarovali, pogasili požar na vozilih, odklopili akumulatorja, očistili cestišče razlitih tekočin in nudili prvo pomoč štirimi poškodovanimi osebami do prihoda reševalcev NMP Ptuj. 

22-letni voznik nenadoma zapeljal na nasprotni vozni pas

Policisti so pojasnili, da je 22-letni Velenjčan okoli 22:10 peljal po Puhovem mostu na Ptuju iz smeri avtoceste proti Ormoški cesti. Nenadoma je zapeljal čez neprekinjeno sredinsko črto in čelno trčil v nasprotivozeče vozilo 32-letnega Ptujčana. Po trčenju je na vozilu povzročitelja prometne nesreče izbruhnil manjši požar, ki pa so ga pogasili gasilci.

Povzročitelj prometne nesreče in njegova 22-letna sopotnica sta se v nesreči hudo telesno poškodovala, voznik drugega vozila in njegova 22-letna sopotnica pa lažje. Vse štiri so z reševalnimi vozili odpeljali v Splošno bolnišnico Ptuj.

Ni bilo alkohola, vsi so uporabljali varnostne pasove

Policisti so ugotovili, da so vsi štirje uporabljali varnostne pasove, elektronski indikator pa pri nobenem od voznikov ni zaznal alkohola v organizmu. Povzročitelja prometne nesreče bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3