Črna kronika

FOTO: Prvi v napačno smer po avtocesti, drugi silovito v zadnji del drugega vozila. Oba pijana, eden se bori za življenje

Novo mesto, 07. 01. 2017 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Opozorilo, da alkohol in volan ne gresta skupaj, sta na območju PU Novo mesto v le nekaj urah ignorirala dva voznika. Žal s hudimi posledicami. Zaradi početja 24-letnega državljana Francije se 25-letnik zaradi hudih poškodb glave bori za življenje.

S PU Novo mesto so sporočili, da so imeli policisti ponoči polne roke dela s pijanima voznikoma, ki sta ogrožala življenja drugih udeležencev v prometu.

Okoli 4. ure so policisti prejeli več klicev voznikov, da na avtocesti proti Ljubljani voznik osebnega avtomobila vozi v nasprotni smeri. Takoj so bile obveščene vse policijske patrulje. Trebanjski policisti so voznika osebnega avtomobila znamke BMW kmalu izsledili in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je nevarno vožnjo po prehitevalnem pasu in večkrat trčil v varnostno ograjo. Pri cestninski postaji Dob je vozilo ustavil. Policisti so zoper voznika uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. 38-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligrama alkohola.

Prav tako okoli 4. ure pa so bili novomeški policisti obveščeni o hudi prometni nesreči v semaforiziranem križišču pri Šmihelskem mostu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi 24-letni državljan Francije pripeljal iz smeri Bršljina in v križišču brez zaviranja silovito trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je vozil 25-letni državljan Makedonije in je ustavil v križišču ob rdeči luči na semaforju.

Hudo poškodovanega voznika iz Makedonije so reševalci na kraju oživljali in ga odpeljali v bolnišnico. Po informacijah iz bolnišnice je zaradi hudih poškodb glave v smrtni nevarnosti. V nesreči se je lažje poškodoval tudi 32-letni potnik v njegovem vozilu.

24-letni povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligrama alkohola. O obeh primerih sta bila obveščena preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Okoliščine policisti še preiskujejo. Po zaključeni preiskavi bodo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu na tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper povzročitelja prometne nesreče v Novem mestu in voznika, ki je po avtocesti vozil v nasprotni smeri.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3