Črna kronika

FOTO in VIDEO: Policisti v vozilu storilca našli še eno pištolo in avtomatsko puško

Domžale, 20. 06. 2013 09.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
G.G./U.Z.
Komentarji
0

57-letni mojster karateja, ki je pred vrtcem na Rodici ustrelil svojo 38-letno ženo in si nato sodil sam, naj bi bil bolestno ljubosumen. Policija je v njegovem avtomobilu našla še pištolo in avtomatsko puško. Kot kaže, je imel dovoljenja za vse orožje.

Po včerajšnji tragediji pred vrtcem Ostržek na Rodici pri Domžalah so policisti pojasnili nekatere okoliščine v povezavi s tem grozljivim dogodkom, ki se je končal z umorom in samomorom.

57-letni moški je včeraj nekaj pred 13. uro s svojim avtomobilom sledil kombiju, v katerem se je njegova 38-letna žena pripeljala do vrtca, kjer je bila zaposlena kot kuharica. Oba sta stopila v prostore vrtca, kjer se je med njima vnel prepir. Hude besede med njima so letele tudi zunaj vrtca, nakar je moški iz svojega avtomobila potegnil potezno puško in trikrat ustrelil proti kombiju. Za kuharico je bil usoden četrti strel, so sporočili s PU Ljubljana.

Moški je nato sedel v svoj avtomobil, se zapeljal pred vrtec in si s pištolo sodil še sam. Med ogledom so policisti v vozilu našli še eno pištolo in avtomatsko puško.

Storilec je imel za vse orožje dovoljenja za posest, je ugotovila policija. Iz evidenc je razvidno, da je moški posedoval dovoljenje še za več kosov orožja, kar pa kriminalisti še preverjajo.

Bolestno ljubosumnega moža naj bi večkrat prijavila policiji

Po neuradnih informacijah naj bi moškega v to komaj doumljivo dejanje vodilo ljubosumje. Ustrelil je svojo ženo, s katero sta bila komaj po letu dni zakona zaradi skrhanih odnosov v postopku ločevanja. Čeprav sta bila uradno še poročena, sta živela ločeno, piše Dnevnik.

38-letnica naj bi bila že večkrat tarča moževih groženj, zaradi njegove bolestne ljubosumnosti pa naj bi tudi večkrat na pomoč poklicala policijo. Po poročanju Dela naj bi policiste poklicala na pomoč tudi v sredo ponoči, a policija tega ni potrdila, saj je preiskava še v teku.

Vrtec je odprt

Storilec je bil mojster borilnih veščin. S karatejem se je ukvarjal 38 let, v svojem profilu na spletu pa je med svojimi znanji naštel borilne veščine, karate, tekmovalni karate, samoobrambo, udeleževal pa se je tudi strelskih tekmovanj s praktično vojaško in ostrostrelsko puško.

Ob veliki tragediji je srečna okoliščina le, da otroci v vrtcu, ki je danes odprt, niso bili ogroženi. Otroci samega dogodka niso videli, saj je večina takrat spala, ker je bilo to ravno v času popoldanskega počitka.

Veniger odredil strokovni nadzor

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je odredil strokovni nadzor dela na PU Ljubljana, s poudarkom na odkrivanju in preiskovanju kriminalitete na področju družinskega nasilja in v povezavi z obravnavo okoliščin kaznivega dejanja v konkretnem primeru. Po opravljenem nadzoru bo znanih tudi več informacij glede ukrepanja policije v tem primeru.

Strokovni nadzor bo pokazal, ali je kdo v konkretnem primeru naredil napako in tudi, ali bi bilo treba policiji z zakonom dati kakšna dodatna pooblastila, je pojasnil minister za notranje zadeve Gregor Virant. S potekom notranjega nadzora dela ljubljanske policije je seznanjen, a ga do končanega postopka ne komentira.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3