Črna kronika

FOTO in VIDEO: Policisti varujejo Jamnikovo družino in sodelavce, k njegovi postelji smejo le zdravniki

Ljubljana, 18. 12. 2014 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z./N.Š./24UR
Komentarji
0

Preiskava torkovega poskusa uboja na Viču se nadaljuje. Kriminalisti so opravili več kot 100 razgovorov, motiva za dejanje pa še vedno niso ugotovili. Vse, ki bi kar koli vedeli o tem, prosijo za pomoč.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) skupaj z ljubljanskimi kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo poskusa torkovega uboja na Viču. Skupaj s forenziki so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in zavarovane sledi posredovali v forenzično analizo v Nacionalni forenzični laboratorij, so danes sporočili z Generalne policijske uprave.

"Zaradi nadaljnjih postopkov podrobnosti o načinu izvršitve poskusa uboja in vrsti orožja v tej fazi ne moremo razkrivati. Prav tako ne razpolagamo z novimi podatki glede zdravstvenega stanja hudo poškodovanega moškega," so še zapisali.

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate fotografije, ki so nastale takoj po streljanju.

Sicer pa so kriminalisti do sedaj opravili več kot 100 razgovorov, s katerimi zbirajo obvestila in informacije, ki bi lahko osvetlili okoliščine streljanja. Preiskava je še zmeraj usmerjena v ugotavljanje motiva dogodka tako, da kriminalisti preiskujejo v vseh možnih smereh z namenom odkritja storilca. Celoten postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo RS.

Policisti tudi pozivajo javnost oz. kogar koli, ki razpolaga s kakršnimi koli informacijami, ki bi lahko koristile preiskavi, da jih sporoči policiji na 113 ali anonimni telefon 080 1200.

V preiskavo se je po poročanju oddaje 24UR vključila skupina visoko usposobljenih kriminalistov, ki se ukvarjajo s preiskovanjem nerešenih umorov, pregledujejo, kaj so posnele varnostne kamere, pridobili so tudi podatke mobilnih repetitorjev. Gre za napravo, ki beleži signal mobilnih telefonov, in najbližja je samo nekaj metrov oddaljena od kraja zločina.

Jamnika in njegovo družino varuje policija

Preiskovalci vedo, da se je Janko Jamnik, sicer direktor kemijskega inštituta, na parkirišče pripeljal v svojem belem mercedesu, ki si ga je kupil za 50. rojstni dan. Parkiral je, zaklenil avto. Ko je hodil proti gostinskemu lokalu, naj bi k njemu od zadaj stopil neznanec s pištolo, mu jo prislonil h glavi in dvakrat ustrelil.

Kriminalisti preiskavo nadaljujejo tudi na kemijskem inštitutu, kjer pravijo, da kljub temu skušajo delati normalno. Objekt in 285 zaposlenih varujejo varnostniki. Policija varuje tudi Jamnikovo družino, kriminalisti so nenehno tudi ob njegovi postelji, kamor razen lečečih zdravnikov ne sme nihče.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1