Črna kronika

FOTO in VIDEO: V gorečem tovornjaku najverjetneje umrl 41-letnik iz BiH

Ljubljana, 23. 08. 2016 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti je najverjetneje umrl 41-letni državljan BiH. Najverjetneje zato, ker bo za potrditev identitete treba počakati na DNK analizo. Voznik tovornjaka, ki je po trčenju v cisterno zgrmel v osem metrov globok prepad, je namreč v nesreči zgorel.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nesreča na primorski avtocesti
    02:15
    Iz 24UR: Nesreča na primorski avtocesti
  • Iz 24UR: Po nesreči uporabili varnostni zastor
    02:07
    Iz 24UR: Po nesreči uporabili varnostni zastor

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili nekaj novih podrobnosti o tragični nesreči, ki se je zgodila v ponedeljek opoldan na primorski avtocesti pri Logatcu. Kot so sporočili, je bila PU Ljubljana o nesreči na avtocesti pri kraju Logatec v smeri Ljubljane, v kateri je ena oseba umrla, obveščena včeraj nekaj po 12. uri.

Z ogledom kraja prometne nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je voznik - po pridobljenih podatkih policije naj bi vozilo upravljal 41-letni državljan BiH, vendar bo identiteta voznika znana po opravljeni DNK analizi - tovornega vozila znamke DAF s priklopnim vozilom vozil po desnem prometnem pasu avtoceste v smeri Ljubljane. V tem času je na odstavnem pasu stalo tovorno vozilo znamke Mercedes Benz s pripetim polpriklopnikom (cisterno za prevoz nevarnih snovi), ki je imelo okvarjeno pnevmatiko.

Voznik tovornjaka ni vozil po sredini prometnega pasu in je zato trčil v zadnji del cisterne, zaradi česar je nato drsel po vozišču, prebil varovalno ograjo in padel osem metrov globoko v prepad.
Voznik tovornjaka ni vozil po sredini prometnega pasu in je zato trčil v zadnji del cisterne, zaradi česar je nato drsel po vozišču, prebil varovalno ograjo in padel osem metrov globoko v prepad. FOTO: Bralka Petra

Policisti so ugotovili, da voznik tovornega vozila znamke DAF ni vozil po sredini prometnega pasu in je zato s prednjim desnim delom vozila trčil v zadnji levi del polpriklopnega. Po trčenju je vozilo drselo naprej po vozišču, prebilo varovalno ograjo in zdrselo v prepad približno osem metrov globoko, se prevrnilo na streho in zagorelo.

Po prvih ocenah je nastalo za približno 200.000 evrov materialne škode.
Po prvih ocenah je nastalo za približno 200.000 evrov materialne škode. FOTO: Bralec

Na kraju so intervenirali gasilci, ki so požar pogasili, vendar je tovorno vozilo zgorelo v celoti. Voznik je v prometni nesreči umrl, drugi voznik (46-letni slovenski državljan) tovornega vozila pa po podatkih policije v nesreči ni utrpel telesnih poškodb. Policija bo o vseh ugotovitvah obvestila pristojno tožilstvo.

Zaradi gašenja, opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic (prečrpavanje goriva iz cisterne, čiščenja vozišča) je nastal daljši zastoj. Cesta je bila skoraj dve uri zaprta, nato je promet stekel po prehitevalnem pasu, okrog 19.40 ure pa je bila cesta v celoti odprta.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1