Črna kronika

FOTO: Tovornjak ni mogel ustaviti, zato je zapeljal s cestišča in se prevrnil

Slovenj Gradec, 24. 07. 2015 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z./S.S.
Komentarji
1

V prometni nesreči v Dovžah sta bili udeleženi osebno vozilo in tovorno vozilo - cisterna. Voznica osebnega vozila je zavijala v levo, voznik tovornjaka, ki je vozil za njo, pa ni mogel varno ustaviti in je zato zavil v levo in zapeljal z vozišča, pri čemer se je cisterna prevrnila.

prevrnjena cisterna
prevrnjena cisterna FOTO: Bralec

Bralec nas je obvestil, da se je v Dovžah, pri odcepu za Šmiklavž, prevrnilo tovorno vozilo s cisterno, ki je prevažala 7.000 kg utekočinjenega naftnega plina, ta je iz cisterne tudi uhajal. Poslal nam je tudi fotografije, iz katerih je razvidno, da je cisterna prevrnjena na bok. Po njegovih besedah je voznik poškodovan in so ga odpeljali v bolnišnico.

Kot poroča Večer, so gasilci zaradi nevarnosti eksplozije izpraznili območje v oddaljenosti 300 metrov od prometne nesreče. Cisterno bo izpraznilo posebno vozilo za prečrpavanje plina.

prevernjena cisterna
prevernjena cisterna FOTO: Bralec

Kot so naknadno sporočili s Policijske uprave Celje, sta bili v prometni nesreči, ki se je zgodila okoli pol devetih, udeleženi osebno vozilo in tovorno vozilo - cisterna. V prometni nesreči se je lažje poškodoval voznik tovornega vozila, lažje pa se je poškodovala tudi ena oseba v osebnem vozilu.

Obe vozili sta vozili iz smeri Mislinje proti Slovenj Gradcu. Voznica osebnega vozila je zavijala v levo, voznik tovornega vozila, ki je vozil za njo, pa ni mogel varno ustaviti in je zato, da bi preprečil trečenje, zavil v levo in zapeljal z vozišča, pri čemer se je cisterna prevrnila, so potek nesreče opisali policisti.

Zaradi dolgotrajnega postopka prečrpavanja tovora in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta zaprta več ur.

prevrnjena cisterna
prevrnjena cisterna FOTO: Bralec
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3