Slovenija

FOTO: Na mejnih prehodih v dveh tovornjakih našli 15 Afganistancev in tri Pakistance, v avtodomu pa še skrito Bosanko

Gruškovje, 27. 07. 2016 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti so na mejnem prehodu Gruškovje pregledali tovorno vozilo in med tovorom odkrili šest Afganistancev in tri Pakistance, ki so poskušali nezakonito vstopiti v Slovenijo. Na Obrežju pa so v tovornjaku našli devet Afganistancev, v avtodomu pa še skrito državljanko BiH.

Poškodovana oziroma prerezana pletenica.
Poškodovana oziroma prerezana pletenica. FOTO: PMP Gruškovje

Včeraj, ob 12.20, sta turška državljana, stara 40 in 29 let, s tovornjakom s priklopnikom pripeljala na mejni prehod Gruškovje. Kot so sporočili s PU Maribor, je pri pregledu tovornega in priklopnega vozila z napravo CO2 tester ta pokazala povečano koncentracijo CO2 v priklopnem vozilu.

Kontrola na Gruškovju
Kontrola na Gruškovju FOTO: PMP Gruškovje

Policisti so tudi ugotovili, da je poškodovana oziroma prerezana pletenica, zato so pregledali tudi notranjost priklopnega vozila, pri čemer so med tovorom odkrili devet oseb, ki so se poskušale izogniti mejni kontroli in tako nedovoljeno vstopiti v Slovenijo oziroma na schengensko območje. Šest odkritih oseb je bilo iz Afganistana, trije pa iz Pakistana.

''Zoper osebe skrite v tovornem vozilu so policisti izvedli prekrškovni postopek zaradi poskusa izmaknitve mejni kontroli. Po končanem postopku so vseh devet zavrnili nazaj na Hrvaško. Pristojnemu tožilstvu bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1),'' so še sporočili s PU Maribor.  

Tujci med tovorom.
Tujci med tovorom. FOTO: PMP Gruškovje

To pa ni edini primer, ko so včeraj tujci želeli nelegalno prestopiti slovensko mejo. Tudi na mejni prehod Obrežje je včeraj popoldne pripeljal tovornjak, ki naj bi iz Turčije v Italijo prevažal plastično folijo. Kot so sporočili s PU Novo mesto, so policisti opravili temeljito mejno kontrolo in pri kontrolo tovornega dela vozila uporabili detektor srčnega utripa in detektor CO2 za preverjanje vsebnosti ogljikovega dioksida.

Obe napravi sta v tovornem delu, ki je bil zavarovan s carinsko zalivko, zaznali spremembe. Policisti so pregledali tovorni del in našli devet domnevnih državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po temeljitih razgovorih in zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

V noči na sredo pa se je na Obrežje z avtodomom pripeljal 59-letni državljan BiH. Polocisti so pregledali vozilo in v avtodomu na postelji, nad voznikovim sedežem, našli za kovčki skrito 60-letno državljanko BiH, ki je želela nezakonito vstopiti v Slovenijo. ''60-letni ženski in njenemu možu, ki ji je nudil pomoč pri izmiku mejni kontroli, so policisti izrekli globo in ju v skladu s schengenskimi predpisi zavrnili na območje Hrvaške,'' so še sporočili s PU Novo mesto.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni