Črna kronika

Prepir zaradi pobega 14-letnice vodil v strelski obračun

Kočevje, 02. 07. 2015 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kaj točno se je dogajalo v Kočevju, da sta bili v streljanju poškodovani dve osebi, še ni znano, saj je policijska preiskava v polnem teku. Po neuradnih podatkih pa naj bi šlo za družinski obračun, v katerem je želel stric 14-letnice obračunati s fantom, za katerega je napačno domneval, da je pobegnil z njegovo nečakinjo.

Ljubljanski policisti so bili včeraj okrog 18. ure obveščeni o dogodku na območju Kočevja, v naselju Željne, v katerem je strelec ranil dve osebi.

Takoj so aktivirali večje število policistov iz Ljubljane, prav tako pa tudi posadko letalske policijske enote, je sporočila Nataša Pučko iz PU Ljubljana. Domnevni razlog nasilja naj bi bili nerazčiščeni družinski spori, v streljanju pa sta bila poškodovana 53-letna ženska in 35-letni moški, je pojasnila. Zaradi uporabe nevarnih predmetov se je lažje poškodoval še 17-letni moški, posredno pa se je poškodovala še ena mladoletna oseba.

Policisti so zaradi poskusa uboja, povzročitve splošne nevarnosti in lahke telesne poškodbe, odvzeli prostost dvema osebama in sicer 43-letnemu moškemu in mladoletnemu 16-letnemu moškemu, je potrdila Pučkova. Ker pa se preiskava še nadaljuje, podrobnejših informacij niso razkrili.

Streljanje v Kočevju
Streljanje v Kočevju FOTO: POP TV

Novinarji oddaje 24UR pa so neuradno izvedeli nekoliko več podrobnosti družinskega obračuna. Pred dvema tednoma je 14-letna hči prve družine pobegnila s 14-letnim fantom, a se je vrnila že isti dan. Včeraj pa se je njen 43-letni stric v družbi 16-letnega pomočnika odpravil do hiše 20-letnika, za katerega je napačno domneval, da je to fant, s katerim je nečakinja zbežala. Ta je bil v naselju le na obisku pri svojih sorodnikih. V prepiru je stric streljal na 20-letnika, pri tem pa poškodoval njegovo teto in soseda.

Na kraj dogodka je prispelo 60 policistov treh policijskih uprav (iz Ribnice, Kočevja in Ljubljane), nekateri so iskali sostorilca, drugi pa varovali prebivalce naselja.

Strelec se je po obračunu policiji predal sam, njegovega pomočnika pa so ujeli kasneje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3