Črna kronika

FOTO: Preiskovalni sodnik moškemu, ki je ustrelil geodeta, odredil pripor

Velike Lašče, 19. 09. 2012 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
V.L./U.Z.
Komentarji
0

Kriminalisti PU Ljubljana so 46-letnika, ki je v naselju Hrustovo ustrelil 47-letnega geodeta, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Za kaznivo dejanje mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.

46-letni domačin, ki je v naselju Hrustovo pri Velikih Laščah ustrelil 47-letnega geodeta, ni imel dovoljenja za orožje, je za 24ur.com potrdila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Adlešič.

Sporočila je, da so ga kriminalisti PU Ljubljana v popoldanskih urah s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Za kaznivo dejanje mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.

Umor se je najverjetneje zgodil zaradi borih 100 metrov makadamske ceste.
Umor se je najverjetneje zgodil zaradi borih 100 metrov makadamske ceste. FOTO: POP TV

IZS in GIZ GI: geodeti samo izvajamo storitve naročnikov

Iz Inženirske zbornice Slovenije in Gospodarskega interesnega združenja geodetskih izvajalcev so sporočili, da so ob smrti stanovskega kolega pretreseni.

Na računu GIZ geodetskih izvajalcev zbirajo sredstva za družino pokojnega geodeta. Številka računa je 02014-0018856279, na univerzalnem plačilnem nalogu izberite kodo namena CHAR. Namen: V humanitarne namene družini.

"Pozivamo in obveščamo vse državljane, da geodeti samo izvajamo storitve na podlagi naročila različnih naročnikov. Ob tem se trudimo, da storitve izvedemo kakovostno in strokovno. Velikokrat smo povsem neupravičeno deležni groženj, kritik in burnih čustvenih reakcij udeležencev v postopku. Kljub temu, da poskušamo pojasniti svojo vlogo strankam v različnih postopkih in pri svojem delu spoštujemo zakonodajo, pravila stroke in etični kodeks, nas laična javnost obravnava kot osebe, ki smo krivi za njihove probleme in jih nočemo rešiti," so zapisali.

Državljane prosijo, da se vzdržijo brutalnih reakcij, groženj, neumestnih pripomb, čustvenih reakcij na svoje sodržavljane (soudeležence v postopkih), geodetska podjetja in njihove strokovnjake in jim omogočijo da bodo lahko čim manj stresno, kakovostno in strokovno izvajali geodetske storitve. "Družini in sorodnikom našega stanovskega kolega izrekamo iskreno sožalje," so še dodali.

Kot smo včeraj poročali, je domačin ustrelil geodeta, ki je opravljal meritve. Kmalu po tem so policisti 46-letnega domačina prijeli in mu odvzeli prostost. V 48 urah mora osumljenec stopiti pred preiskovalnega sodnika, so nam pojasnili na policiji.

Uradni vzrok streljanja sicer še ni znan, po neuradnih informacijah naj bi bil osumljeni v sporu z Občino Velike Lašče zaradi 100 metrov makadamske ceste. Kot so poročali v oddaji  24UR, naj bi občina cesto poskušala obnoviti že od leta 2006. Ker pa mati osumljenega ni dala soglasja, so konec leta 2009 začeli postopek razlastitve. Že lani so poskušali sanirati cesto, čemur pa se je osumljeni uprl. Večkrat je geodetom tudi grozil s smrtjo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3