FOTO: Policisti preverjali, kako je poskrbljeno za pse v teh mrzlih dneh

Novomeški policisti so se podali na teren, da bi preverili, ali skrbniki živalim zagotavljajo ustrezno oskrbo tudi v teh mrzlih dneh. Ugotovili so, da je za pse načeloma dobro poskrbljeno, vsem lastnikom psov pa svetujejo, naj psom, ki bivajo zunaj, ob ekstremno nizkih temperaturah omogočijo bivanje v garažah in podobnih prostorih, kjer so temperature nekoliko višje.

Fotogalerija (5)

  • Policisti preverjajo lastnike psov - 1
  • Policisti preverjajo lastnike psov - 2
  • Policisti preverjajo lastnike psov - 3
  • Policisti preverjajo lastnike psov - 4
  • Policisti preverjajo lastnike psov - 5

Novomeški policisti, vodniki službenih psov, so v preteklih dneh, ko so bile temperature izrazito nizke, na območju Posavja preverjali, ali skrbniki živalim zagotavljajo ustrezno oskrbo. Lastnikom so svetovali, naj psom, ki bivajo zunaj, ob ekstremno nizkih temperaturah omogočijo bivanje v garažah in podobnih prostorih, kjer so temperature nekoliko višje, v pasje hiše pa
naj jim položijo slamo in odeje, kar bo kosmatincem nudilo toplo in varno zavetje v mrzlih nočeh. Psi, ki bivajo zunaj, morajo imeti tudi pozimi ves čas na razpolago svežo vodo in primerno hrano. Lastniki morajo vodo pogosto menjavati in skrbeti, da ne zamrzne, še opozarjajo policisti.

Za štirinožne prijatelje načeloma dobro poskrbljeno

Policisti so ugotovili, da lastniki psov, ki so jih obiskali, dobro skrbijo za štirinožne prijatelje, tako tiste, ki bivajo zunaj, kot tiste, ki bivajo v hišah s svojimi skrbniki. S preverjanjem ustrezne oskrbe psov in drugih domačih živali bodo nadaljevali tudi v prihodnje in v primeru ugotovljenih kršitev zakona o zaščiti živali obvestili pristojno veterinarsko službo. Zakon namreč določa, da morajo skrbniki živalim zagotoviti bivališče, hrano, vodo in oskrbo na način, ki je primeren potrebam živali v skladu z ustaljenimi izkušnjami.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 50
1airbus 26.01.2017 12:50:30
pravilno,lansko zimo je sosedov pes cele noči cvilil zaradi mraza zunaj,sedaj ga pa tako ni več, gospodar pa cele noči kuri,da ima rt na toplem.
Timy15 28.01.2017 09:40:10
Če bi bil to moj sosed mu za nič na svetu tega ne bi dovolil.
Več komentarjev