Črna kronika

FOTO: Skočila na pokrov motorja in razbijala vetrobranska stekla

Lendava, 23. 08. 2011 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Lendavi so policisti prijeli dva mladoletnika, ki sta v bližini prireditvenega prostora poškodovala sedem parkiranih avtomobilov. Oba bodo kazensko ovadili.

Poškodovani avtomobil
Poškodovani avtomobil FOTO: PU Murska Sobota

Lendavske policiste so 14. avgusta obvestili, da je na javni prireditvi v Turnišču poškodovanih več parkiranih osebnih vozil. Na sedmih avtomobilih, ki so bili parkirani v bližini prireditvenega prostora, so bila zlomljena vetrobranska stekla, s treh avtomobilov pa so storilci ukradli tudi oznake za znamko vozila. Storilec je stekla lomil tako, da je skočil na pokrov motorja in z brcami razbil vetrobransko steklo. Neznani storilec je poškodoval tudi steklo na lesenem kiosku v bližini prireditvenega prostora. Skupna premoženjska škoda je ocenjena na 4000 evrov, so sporočili s PU Murska Sobota.

Poškodovani avtomobil
Poškodovani avtomobil FOTO: PU Murska Sobota

Policisti so kmalu zatem izsledili dva mlajša mladoletnika, pri katerih so našli in zasegli ukradene oznake za znamko vozila. Mladoletna storilca sta kot motiv za storitev kaznivega dejanja navedla vandalizem. Oba bodo kazensko ovadili.

Poškodovani avtomobil
Poškodovani avtomobil FOTO: PU Murska Sobota
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trzic
24. 08. 2011 19.36
ker sta mladoletna jima ne bo treba cisto nič odgovarjat niti plačat.nazalost
NicNeVem
24. 08. 2011 14.00
Vsakega, ki povzroči kakršno koli škodo, bi bilo trba držati tako dolgo, da to povrne! Lahko bi bilo to prej, kot sodniška kazen, lče pa ne bi hotel delat, pa bi ostal zaprt dlje! Dnevno bi mu morali dati toliko hrane in vode, da preživi, seveda brez vsega ostalega luksuza (mobitel, računalnik, TV...). To, da pa jim danes omogočajo ''hotelsko bivanje'' z klimami in ves luksus, tako se pa nobeden ne boji v zapor! Iz zapora peljejo naprej ves kriminal, nekateri postanejo tam še hujši. Prekinit bi morali vsake nenadzorovane stike z zunanjostjo!
povrsniste24kur
24. 08. 2011 12.55
PREDSIGNAL69 23.08.2011, 15:36 18 Zavarovalnica bi morala zahtevati povrnitev stroškov, povzročenih zaradi vandalizma, od staršev. a tebi pa se zavarovalnice smilijo ali kako? ker premalo obirajo kmete in narod nasploh, ane? ker zavarovalnice to so najbolj pošteni ljudje. lažnivcev ne zaposlujejo v zavarovalnicah, ne? boge zavarovalnice in njihovi zavarovalniški agenti ja... to so pa res zadnji, ki bi se vam morali smilit!
povrsniste24kur
24. 08. 2011 12.46
hahah ja z brcami je razbil vetrobransko steklo, verjetno je mel obute še japonke al pa kake druge šlape, kakšne buče so spet to, res, vsak, ki ima malo pameti in logike v glavi, ve, da se vetrobransko steklo ne zlomi kar tako in so potrebne precejšnje sile, da se vsaj malo nalomi. sem gledal zadnjič zavarovalniške goljufije, kjer so imeli v obravnavi nekaj podobnega, izvajali so vse možne poskuse z vetrobranskimi stekli in vam rečem, da se to sploh ne zlomi kar tako. sprednja šipa na avtu še zdaleč ni ista, kot stranske in je brez kakega kamna ali kovine sploh niti natret ne moreš. ta dva mulca pa sta sedmim ali kolikim avtomobilom zbrcala in polomila sprednje šipe, enega za drugim, hahahha, bi rekel ja, hahah, verjetno sta bila še na kreku ane, dajte no malo logike uporabit novinarji in ne pisat takih buč. lahko napišete, da to mladeniča trdita, da sta brcala in nista imela nobenih orodilj ali kamnov, ni pa treba poročat, da je v resnici bilo tako. ker ni moglo biti.
malika984
24. 08. 2011 12.03
NeverJemi --> piše da sta 2 mlajša mladoletnika, torej teh frustracij predvidevam, da še nimata. Ne rečem, da ta problematika ne obstaja, vendar se je na tak način ne moreš lotevati.
NeverJemi
24. 08. 2011 11.05
Zanimivo, da je veliko komentarjev, da bi fanta dali za kazen delat. Ja se strinjam...vendar ali je kdo pomislil, da to počneta ker NE DOBITA DELO in sproščata odvečno energijo na neprimeren način iz jeze da si sama ne moreta privoščit avta ...tudi to je mogoče. Jima bo kdo po odsluženi kazni lahko pomagal in še tisočim podobnim, ki bodo kmalu počeli kaj podobnega? Družba zamislite se malo in ne volite zanič politikov, ki se vsi po vrsti hvalijo, kako bodo uredili, da naj bi vsaj normalno živeli.
bingo 1
24. 08. 2011 09.52
Vsaka čast policistoma ker pridno delajo 24 ur ker da ni njih bi nekateri skakali in po strehah bajt ker taki vandalizem nekateri mladih edino policisti bodo z svojo obravnavo nekaj dobrega naredili za vse skupaj---bingo x Ljubljana----
Janja84
24. 08. 2011 09.50
@agram, to se je zgodilo 18 km iz Lendave...... drugače pa sta to naredila dva pokavca, ki sta se hotela samo pokazati pred drugimi..... bosta pa verjetno dobila kakšno kazen....od staršev sta pa že verjetno tudi dobila svoje....
kloter
24. 08. 2011 06.54
Mogoče so pa fantje opzaili, da so parkirani skoraj v vrtu in jih je motilo tako parkiranje, bi se še v Domžalah v centru oglasili, kjer so parkirani avtomobili počez in na voznem pasu, ker močno ovirajo promet, da bi prišli policisti in redarji in se prepričali o domžalskem parkiranju.
Martiny
24. 08. 2011 00.07
Zakaj ste eni še kar prepričani, da bo v takih primerih pomagalo, če starši plačajo kazen? Če bojo starši plačevali za njihove neumnosti, jih to ne bo izučilo. Naj sama plačata!!! Nimata denarja? Se ju pač pošlje delat, dokler ne odslužita kazni. Po šoli še za 8 ur v tovarno za mašino, pa bosta hitro začela razmišljat, če se je to dejanje splačalo (in isto za vse ostale mladoletne prekrškarje)
sarkon
23. 08. 2011 21.45
ko bosta poškodovala avto pravemu lastniku bo konec veselja!!
Draža
23. 08. 2011 21.11
Važno da se policija izživlja na tiste,ki za 7km/H prekoračijo hitrost,tako policija kot mestno redarstvo so strahopetci.
Radovan Miri?
23. 08. 2011 20.07
to je nesranno početje- kaj mu je pa auto naredu?
BMWmunja
23. 08. 2011 19.49
exaglikojot@/ hvala lepa, sem počaščen...
wonn
23. 08. 2011 17.49
kaj jima pa morejo?NIČ !!!Mi pač nismo Anglija ,da lahko sodimo mladoletnim,pa če se to slučajno zgodi ,dobijo pogojno ,škodo pa plačamo sami ali pa družba in zavarovalnice !!!!!
itiswhatitis
23. 08. 2011 17.26
to imajo zelo lepo urejeno američani ki imajo tiste kazni kjer moraš oddelati določeno število ur v javno dobro. med delom imaš veliko časa za razmislek kaj si naredil. moje mnenje.
damirg@email.si
23. 08. 2011 17.13
imata srečo, da so stari avti... lahko računata na cca 500€ škode na avto.
exaglikojot
23. 08. 2011 16.25
@miran.riznar 23.08.2011, 16:10: Super komentar!!!
BMWmunja
23. 08. 2011 16.10
AlenkaNN@ ; Se "krvavo" strinjam s teboj. Ni mi jasno pri mojih 52 letih, kako je lahko politika staršev do svojih otrok v letih od moje mladosti lahko tako diametralno menjala kurs. Tovrstne objestnosti nekoč ni bilo. Ako me je kakšna gospa zatožila očetu, če sem kakšno ušpičil, mi ob razjasnitvi situacije niti na misel ni prišlo, da bi se smejal. Že tako sem redko ostal s prašnimi hlačami na sebi, ker mi jih je oče nemudoma "očistil"(s prakarjem). Danes pa je vsakemu vse smešno in bog ne daj, da bi prestopniku kaj ostrega rekel. Takoj te okarakterizirajo za terorista. Ampak, dokler bo splošna klima v tej smeri takšna kot je, se nimamo česa veseliti. Najbolj žilave, ki jih nihče ni mogel ukrotiti, pa je nekoč za ziher ukrotila JNA. Saj je ne pogrešam, ampak čisto zanič pa tudi ni bila...
Aleš Petrov?i? 1
23. 08. 2011 15.57
@tepee, ker so ozila bila napačno parkirana se pa sme skakat po njih ali kako? Upaj, da kdaj ne boš sam nabasal na kakega isto mislečega kot si ti, ti boš pa ravno v tistem času šel s kolesom v napačno stran čez križišče. Takrat boš pa bevskal, kajne? Sicer pa če ni nikjer znaka za prepoved parkiranja ne pomeni da ne smeš parkirat.