FOTO in VIDEO: Zaradi požara iz bohinjskega hotela in okolice evakuirali več kot 100 ljudi, škoda bo velika

V Bohinju je zagorel Hotel Jezero. Gašenje je zaradi močnega vetra in gostega dima izjemno težavno. Iz hotela in bližnjega območja so evakuirali več kot 100 ljudi, za goste so morali najti prenočišča.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (17)

 • Zagorel Hotel Jezero v Bohinju - 5
 • Zagorel Hotel Jezero v Bohinju - 4
 • Zagorel Hotel Jezero v Bohinju - 3
 • Zagorel Hotel Jezero v Bohinju - 2
 • Zagorel Hotel Jezero v Bohinju - 6
 • Zagorel Hotel Jezero v Bohinju - 1
 • Požar v Bohinju - 4
 • Požar v Bohinju - 3
 • Požar v Bohinju - 1
 • Požar v Bohinju - 2
 • Požar v Bohinju - 7
 • Požar v Bohinju - 6
 • Požar v Bohinju - 3
 • Požar v Bohinju - 5
 • Požar v Bohinju - 4
 • Požar v Bohinju - 2
 • Požar v Bohinju - 1
Okoliške prebivalce prosimo, da zaradi požara zaprejo okna‎, vse, ki niso vključeni v intervencijo pa, da se ne približujejo območju in omogočijo neovirano delo.
Bojan Kos, PU Kranj

V Ribčevem Lazu v Bohinju je malo po 15. uri zagorel Hotel Jezero. Kot je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje, je zagorela streha poslopja, nato pa se je požar razširil. 

Bojan Kos, tiskovni predstavnik PU Kranj, je sporočil, da so po več urah gašenja požar omejili, nevarnosti za druge objekte pa zaenkrat ni. V intervencijo so vključene vse razpoložljive gasilske enote iz Bohinja in okolice‎ ter večje število policistov in kriminalistov. "Na kraju se izvaja popis gostov in zaposlenih. Nobena od obravnavanih oseb ni poškodovana, vsem pa se zagotavljajo tudi prenočišča. Vključena je tudi civilna zaščita."

Evakuirali več kot 100 oseb

Posredovali so in še posredujejo gasilci PGD Bohinjska Bistrica, Stara Fužina, Savica-Polje, Bohinjska Češnjica, Gradišče, Nemški Rovt, Srednja vas v Bohinju, Studor, Nomenj, Koprivnik, Ribno, Bled, Lesce in Radovljica ter GARS Jesenice in JZ GRS Kranj.

Po prvih podatkih so iz hotela evakuirali 35 oseb, prav tako so evakuirali ljudi na bližnjem območju. Policisti pravijo, da so skupno evakuirali več kot 100 oseb. Za zdaj še vedno velja, da poškodovanih ni, so pa v pripravljenosti ekipe nujne medicinske pomoči z reševalnimi vozili. O požaru so obvestili vse intervencijske službe v bohinjski občini.

Vsi gostje in zaposleni Hotela Jezero na varnem

Medtem ko sta zgornje nadstropje in ostrešje bohinjskega Hotela Jezero še v plamenih, je direktorica hotela Polonca Noč v izjavi novinarjem zagotovila, da so vsi gostje in zaposleni na varnem. Gostom so našli prenočitev v bližnjih hotelih, nekateri pa so odšli. Kolikšna bo škoda, še ne ve, lahko pa preseže tudi milijon evrov ali dva, je dejala.

Kot je povedala Nočeva, je po informacijah, ki jih ima, očitno zagorelo na podstrešju. Požar naj bi prvi opazili gostje, ki so o tem obvestili recepcijo. Direktorica je ob tem pohvalila zaposlene za njihovo hitro reakcijo, ki je pripomogla k temu, da so vse goste spravili na varno.

Požar v Bohinju - 3

Požar v Bohinju (Foto: POP TV)

V trenutku požara je bilo po besedah Nočeve v hotelu sicer prijavljenih okoli 25 gostov, predvsem iz Hrvaške, Slovenije, pa tudi Nemčije, Avstrije, Rusije. Je pa ravno danes potekala menjava gostov. Začasno recepcijo so sedaj vzpostavili v bližnjem manjšem hotelu, od koder so tudi pomagali poiskati nastanitev za goste. 

Ko bodo požar pogasili in bodo lahko varno vstopili v objekt, bodo lahko iz nižjih nadstropij tudi odnesli predmete in prtljago.

Kaj bi lahko bil vzrok požara, ki bo očitno povzročil ogromno škodo, Nočeva ne ve. To bodo pristojni ugotavljali, ko bo požar pogašen.

Hotel Jezero, ki ima 71 sob in 5 hotelskih apartmajev, restavraciji in kavarno, konferenčni dvorani ter notranji bazen, je bil nazadnje celovito obnovljen leta 2008. V hotel pa so sicer stalno vlagali in ga tudi zavarovali. Kot je povedal eden od zaposlenih, so ravno v petek pričakovali prihod večje skupine gostov, ki bi kapacitete praktično zapolnila.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 65
 
SEJBOBOL 05.01.2017 22:46:24
Izbrisan komentar: NISU BILI DOBRO ORGANIZOVANI ni isto kot SO bili dobro organizirani , zanimiv prevod ....
SEJBOBOL 05.01.2017 22:46:49
a ne priznate niti napake .....
Več komentarjev