Črna kronika

FOTO: V hudem trčenju na Obrežju umrla 58-letna Makedonka

Obrežje, 04. 02. 2018 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na mejnem prehodu Obrežje se je nekaj po pol deveti danes zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla 58-letna državljanka Makedonije, še trije udeleženci nesreče so bili poškodovani, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Nesreča se je zgodila, ko je makedonski državljan pri veliki hitrosti trčil v varovalno ograjo.

Ob 8.35 je na avtocesti na mejnem prehodu Obrežje voznik z osebnim vozilom trčil v betonski steber.
Ob 8.35 je na avtocesti na mejnem prehodu Obrežje voznik z osebnim vozilom trčil v betonski steber. FOTO: PU Novo mesto

Iz Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da se je na mejnem prehodu Obrežje zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba.

44-letni državljan Makedonije je vozil osebni avtomobil proti Obrežju. Na mejnem prehodu je zaradi neprilagojene hitrosti kljub zaviranju v dolžini več kot 70 metrov silovito trčil v varovalno ograjo pred stebrom nadstreška mejnega prehoda. V vozilu so bili poleg voznika še trije potniki.

Reševalci NMP Brežice in NMP Krško so eno težje poškodovano osebo in dve lažje poškodovani osebi oskrbeli ter prepeljali na zdravljenje v SB Brežice.
Reševalci NMP Brežice in NMP Krško so eno težje poškodovano osebo in dve lažje poškodovani osebi oskrbeli ter prepeljali na zdravljenje v SB Brežice. FOTO: PU Novo mesto

Policisti postaje mejne policije Obrežje so poškodovanim takoj priskočili na pomoč in s pomočjo defibrilatorja več kot petnajst minut, vse do prihoda reševalcev, oživljali 58-letno žensko, državljanko Makedonije. Kljub takojšnji pomoči in trudu policistov in reševalcev je ženska zaradi hudih poškodb umrla. Sedela naj bi na zadnjem levem sedežu in med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Voznika in dva poškodovana potnika so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.

Policisti okoliščine še preiskujejo, o nesreči pa so obvestili preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca, ki se je udeležil ogleda, so zapisali na PU Novo mesto.

Ena oseba, ki ni bila pripeta z varnostnim pasom, je zaradi poškodb na kraju nesreče umrla.
Ena oseba, ki ni bila pripeta z varnostnim pasom, je zaradi poškodb na kraju nesreče umrla. FOTO: PU Novo mesto

Vse udeležence v prometu novomeški policisti znova opozarjajo na zahtevne vozne razmere. Vozniki naj hitrost vožnje prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi stanju cestišča, ki je lahko spolzko in poledenelo. Prilagodijo naj tudi varnostno razdaljo in naj se izogibajo okoliščinam, v katerih bi bilo treba nenadno zavirati. Vožnja skozi ovinke naj bo umirjena in počasnejša kot v razmerah, ko so ceste suhe. Vozila, ki naj bodo opremljena s predpisano zimsko opremo, naj pred vožnjo tudi dobro očistijo, so še zapisali.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1