FOTO: V pristanišču zgorelo več kot 15 plovil

V marini na otoku Krku je izbruhnil velik požar. Pred tem naj bi se slišale tri močne eksplozije. Ogenj je zajel več kot 15 plovil, nihče pa ni bil poškodovan, so sporočili policisti. Okoliščine požara še preiskujejo, ne izključujejo pa sabotaže.

Fotogalerija (7)

  • Požar v marini na Krku - 3
  • Požar v marini na Krku - 4
  • Požar v marini na Krku - 2
  • Požar v marini na Krku - 5
  • Požar v marini na Krku - 1
  • Požar v marini na Krku - 6
  • Požar v marini na Krku - 7

Zgodaj zjutraj je v marini Punat na otoku Krku izbruhnil požar. Ogenj je zajel skoraj 20 plovil, dolgih od 10 do 12 metrov.

"Vse smrdi po plastiki, vonj se širi vse do mesta Krk. Gasilci gasijo že več kot dve uri, a požar je še vedno zelo velik," je za Dnevnik.hr opisal bralec, ki je poslal fotografije.

Kot poroča Večernji list, so okoli 6.15 najprej odjeknile tri močne eksplozije, nato je zagorelo. Na teren so prišle vse razpoložljive gasilske ekipe, a delo jim je oteževala močna burja.

Hrvaško ministrstvo za pomorstvo in promet je sporočilo, da so bile jahte od morja oddaljene kakih 40 metrov. Požar je, ko so hkrati zagorele tri jahte, opazil nočni čuvaj. Čeprav so gasilci prišli kmalu, se je požar zaradi burje hitro razširil. Na jahtah ni bilo nikogar, nobena ni bila niti priklopljena na elektriko. Z ministrstva so sporočili še, da morje ni bilo onesnaženo in da vzrok požara preiskujejo.

Požar v marini na Krku - 2

(Foto: dnevnik.hr)

Tiskovna predstavnica PU Primorsko-goranske Mirjana Kulaš je povedala, da so prijavo o požaru prejeli okoli 6. ure, do 10. ure pa so ga gasilci iz Krka že pogasili. "Ogenj je zajel več kot 15 plovil, a v incidentu ni bil nihče poškodovan," so še zapisali.

Hrvaški časopis Novi list poroča, da naj bi najprej eksplozija odjeknila na enem izmed plovil, nato pa se je ogenj zaradi burje razširil na druga plovila. Ni izključena možnost sabotaže.

Materialna škoda je velika – po prvih grobih ocenah naj bi znašala okoli milijon evrov. Sledi pregled kraja dogodka in nato ugotavljanje okoliščin, kaj bi lahko povzročilo požar. Lastniki plovil so večinoma tujci.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 49
 
Katkacinja 24.12.2012 13:52:26
med temi barkami, ki so pogorele je tudi barka moje družine in lahko vam povem, da smo si denar zanjo pošteno prislužili in veliko let trdo garali. nikogar nismo ogoljufali ampak smo pljunili v roke in trdo delali. ne vem zakaj ljudje takoj mislijo, da če imaš barko, da si nategač , goljuf in pokvarjenec. barke te dolžine so v večini primerov pošteno zaslužene, saj si velike živine omislijo večje barke, zato da se pokažejo kaj so in kaj imajo.
ko so nam sporočili, da nam je pogorel čoln sem se zjokala, ja. ampak ne samo zaradi barke same ampak zaradi vseh spominov, ki sem jih doživela na njej. lahko me imate za plitko ampak povem vam, da je to resnica.
močno pa bi pograjala marino punat, saj nam niso poslali niti e-maila niti nas poklicali, da bi nam povedali kaj se je zgodilo, ampak so poklicali soseda on pa nam je posredoval novico. iz mojih izkušenj je to ena najslabših marin na jadranu, pa ne samo zaradi tega požara, ki mimogrede ni prvi, ampak zaradi njihovega odnosa do strank.
Več komentarjev