Črna kronika

FOTO in VIDEO: Zagorel je motor avtobusa, potniki in voznik pravočasno izstopili

Koper, 09. 10. 2014 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Voznik avtobusa je med vožnjo opazil, da se kadi iz motorja. Ustavil je na postajališču, potniki so izstopili, nato pa je zagorelo pri motorju avtobusa, dogodek, ki so mu bili v sredo priča Koprčani, opisuje predstavnica policije.

Kot smo poročali, je včeraj v Semedeli v Kopru eksplodiral rdeč mestni avtobus. Silovit pok je prestrašil okoliške prebivalce, a poškodovanih ni bilo. Danes so policisti pojasnili podrobnosti dogodka.

Tiskovna predstavnica koprske policije Anita Leskovec je sporočila, da so bili policisti včeraj okoli 16:12 obveščeni, da je na Cesti na Markovec v Kopru zagorel mestni avtobus. "Voznik avtobusa je med vožnjo opazil, da se kadi iz motorja. Avtobus je ustavil na postajališču in odprl pokrov motorja, kjer je opazil dim. Odšel je po gasilni aparat, takrat pa je zagorelo," pripoveduje Leskovčeva. Pravi, da je bilo na avtobusu nekaj potnikov, a so avtobus pravočasno zapustili. Ogenj se je razširil in avtobus je zgorel v celoti.

Na kraj ogodka so prihiteli gasilci, ki so požar pogasili. Sledil je ogled kriminalističnih tehnikov, ki so ugotovili, da je začelo goreti v zadnjem delu avtobusa, kjer se nahaja motor.

Avtobus je bil v požaru skoraj popolnoma uničen, zato gmotna škoda v dogodku znaša 50.000 evrov.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

en pa? 1
10. 10. 2014 18.22
+4
Ne pišite traparij. Avtobus ni eksplodiral (kako teatralično zveni). Glasen pok je povzročila eksplozija gume ali morda zračne blazine na vzmetenju. Pa še nekaj: Kako zgleda to "skoraj popolnoma uničen" ? Kot bi rekel, da je ženska malo ali dosti noseča. Lahko JE ali pa NI.
BŠK
09. 10. 2014 21.54
+1
Sumim,da gre za podtaknjen požar za uveljavljanje odškodnine Pri nas je zaposleni viličarist podtaknil požar da bi pridobil odškodnino ker mu je grozil odpust
No kje je zdej uni odvetnik od ARRIVE ali občine Koper, ki je nabijal pri prejšnji novici. SUTA mislim da je. O kakšnem rezervnem avtobusu si govoru? Gre se za avtobus v rednem avtobusnem prometu z potniki na njem.
SUTA
09. 10. 2014 15.51
+4
Ma kaj palamudis, ti vse vrjames kar napisejo na 24ur??? Se danes na radiu capris so sporocili da je bil avtobus na testni voznji, in ni v redni linji ker gre za rezervni avtobus. Nisem pa odvetnik Arrive sem pa njihov usluzbenec kot sofer avtobusa, tako da vem nekaj vec kot ti pametnjakovic!!!