FOTO: Gasilci iz gorečega stanovanja rešili stanovalca

Zagorelo je v pritličnem stanovanju večstanovanjskega objekta v Livadni ulici v Mariboru. V stanovanju je bila ujeta tudi ena oseba, ki pa so jo rešili gasilci JZZPR Maribor in PGD Radvanje. Oseba je bila opečena, vdihavala pa je tudi ogljikov monoksid.

Fotogalerija (5)

  • Požar v Mariboru - 1
  • Požar v Mariboru - 2
  • Požar v Mariboru - 5
  • Požar v Mariboru - 3
  • Požar v Mariboru - 4

Sinoči so mariborski gasilci ob 19.35 prejeli klic, da je zagorelo v pritličnem stanovanju večstanovanjskega objekta v Livadni ulici v Mariboru.

Požar so pogasili gasilci Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor (JZZPR) Maribor in prostovoljnega gasilskega društva Radvanje. Pri gašenju je sodelovalo 18 gasilcev s štirimi vozili. Kaj je bil vzrok požara, na JZZPR Maribor niso mogli ugotoviti.

V stanovanju je bila ujeta ena oseba. Kot so za 24ur.com povedali na JZZPR Maribor, je skupina gasilcev rešila opečenega stanovalca. Oseba se je tudi nadihala z ogljikovim monoksidom, pa so zapisali na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. Gasilci so ji nudili prvo pomoč in jo nato predali v oskrbo reševalcem nujne medicinske pomoči Maribor, ki so jo odpeljali v mariborski univerzitetni klinični center.

Ogenj je uničil pohištvo in opremo v prostoru, PVC-obloge v predprostoru stanovanja, prav tako pa so ognjeni zublji poškodovali oplesk.

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
 
andrazk 23.12.2012 16:00:19
čestitam gasilcem za uspešno posredavanje. pa naj še kdo pravi, da smo prostovoljni gasilci sami pijanci!
Več komentarjev