Črna kronika

FOTO: Gasilci iz gorečega stanovanja rešili stanovalca

Maribor, 23. 12. 2012 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zagorelo je v pritličnem stanovanju večstanovanjskega objekta v Livadni ulici v Mariboru. V stanovanju je bila ujeta tudi ena oseba, ki pa so jo rešili gasilci JZZPR Maribor in PGD Radvanje. Oseba je bila opečena, vdihavala pa je tudi ogljikov monoksid.

Sinoči so mariborski gasilci ob 19.35 prejeli klic, da je zagorelo v pritličnem stanovanju večstanovanjskega objekta v Livadni ulici v Mariboru.

Požar so pogasili gasilci Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor (JZZPR) Maribor in prostovoljnega gasilskega društva Radvanje. Pri gašenju je sodelovalo 18 gasilcev s štirimi vozili. Kaj je bil vzrok požara, na JZZPR Maribor niso mogli ugotoviti.

V stanovanju je bila ujeta ena oseba. Kot so za 24ur.com povedali na JZZPR Maribor, je skupina gasilcev rešila opečenega stanovalca. Oseba se je tudi nadihala z ogljikovim monoksidom, pa so zapisali na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. Gasilci so ji nudili prvo pomoč in jo nato predali v oskrbo reševalcem nujne medicinske pomoči Maribor, ki so jo odpeljali v mariborski univerzitetni klinični center.

Ogenj je uničil pohištvo in opremo v prostoru, PVC-obloge v predprostoru stanovanja, prav tako pa so ognjeni zublji poškodovali oplesk.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

andrazk
23. 12. 2012 16.00
+4
čestitam gasilcem za uspešno posredavanje. pa naj še kdo pravi, da smo prostovoljni gasilci sami pijanci!
terralex
23. 12. 2012 14.03
+13
Ce bi si pa katera cez luzo noht zlomila, bi pa imeli 100 strani velik clanek. SRAM VAS BODI 24 ur!!!!
davor oberc
23. 12. 2012 12.50
+28
in naši pametni voditelji želijo gasilcem še znižat plače. drugače pa, bravo gasilci!
mercedesw202fan
23. 12. 2012 12.05
+27
ŽAL....gasilci niso bili nikoli cenjeni v Sloveniji, civilna zaščita ima enote ki jemljejo denar gasilcem, pa njihovo delovanje ni videt nikjer!! Svaka čast...BRAVO POKLICNA BRIGADA MARIBOL...PA LEPI POZDRAVI IZ PGD METLIKA
mariomutic
23. 12. 2012 18.05
+1
O CZ si napisal preveč površno in morda ponižujoče do nekaterih ki si to ne zaslužijo. CZ je v zadnjih 10 letih ukinila vrsto enot ki so v preteklosti res počeli to kar si zapisal. Bili so le na papirju. Kot gasilec moraš ločiti sistem ZIR od CZ. Ko ti to uspe si že veliko bliže resnici. Torej CZ ima še enote za prvo pomoč (ki bodo prav prišle v slučaju velikega potresa ) potem pa ima še nekaj specializiranih enot kot so enote za uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev, pa nekaj je še tako imenovanih ABH enot. In to je to. Deluje pa v sistemu ZIR vrsta prostovoljnih enot ki so še kako potrebne: jamarji , gorska reš. služba, kinolgi itd.. Žal so tudi tu določeni "priveski" ki jih bi jaz takoj izločil iz sistema: skavti, taborniki itd..
REX301
23. 12. 2012 11.08
+24
to gasilci,A NAŠI BI TAKIM ŠE JEMALI OD PLAČE -niso vredni da tlačijo zemlo
_grdi_
23. 12. 2012 11.06
+46
Bravo gasilci! Rešili ste človeško življenje, to je neprecenljivo! Žalostno je da še mnogo ljudi misli da prostovoljni gasilci nosijo zgolj koledarje, poklicni pa sedijo v svojih enotah in se čohajo po jajc**. Prostovoljnim lahko rečemo zgolj HVALA, poklicnim pa HVALA in da si zaslužite še večjo plačo, ne pa da vam jo zmanjšujejo. Življenje tvegate vsak dan. Seveda se bo našel zdaj kak JežekSekaSeka, kateri se s tem ne bo strinjal, saj on in njegova mama in ata gasilcev ne bojo rabili nikoli. Njim se nesreča ne more zgoditi :) Treba je vedeti da se prej ali slej zdodi nesreča vsakemu! Meni, tebi ježek, tvojemu očetu, in vsakemu drugemu na tem svetu.... prometna, požar, srčni infarkt, možganska kap, zlom roke, padec... JežekSekaSeka koga boš klical ko bo tvojega očeta srčni infarkt? Saj sam dvomim da si že kdaj oživljal osebo in boš znal :) In eno je ko si oživljal lutko ko si opravljal izpit za avto, drugo pa je ko boš našel očeta ležati na tleh in bož moral njega oživljat. AMPAK NEBOŠ GA, KER NE ZNAŠ! In ko bo umrl zaradi tvojega neznanja o oživljanju te bom vprašal če si odklopil akumulator :)
terralex
23. 12. 2012 14.02
+5